»Gasilci so se v Krtini spopadli z gorečim gospodarskim poslopjem«

V soboto, 13. junija 2015, je v Krtini št. 1 pri Kmetiji Erbežnik potekala gasilsko-reševalna vaja, v kateri je sodelovalo 76 gasilk in gasilcev ter enote prve pomoči PGD Studenec.

Poveljnik PGD Studenec, Jernej Slapar, ki je bil hkrati tudi vodja intervencije, je povedal, da je bila vaja zamišljena tako, da je zagorelo v gospodarskem poslopju. Ker je hidrant kar precej oddaljen od Erbežnikovih, so namreč zadnja hiša v ulici, je bilo potrebno vodo prečrpavati s tremi brizgalnami iz 550 metrov oddaljenega potoka Radomlja, kar so gasilci tudi naredili. Dolga veriga cevi se je vila po ulicah Krtine, cevi pa so lepo zavarovali z premostitvami preko cevi.

Gasilci so rešili dva ponesrečenca ter ju predali v oskrbo nujni medicinski pomoči PGD Studenec. Na vaji so poleg domačega PGD Studenec sodelovali še gasilke in gasilci iz PGD Dob, PGD Vir, PGD Žeje – Sveta Trojica, PIGD Tosama iz Vira, PGD Prevoje, PGD Vrhpolje pri Moravčah, PGD Krašce, PGD Moravče ter poklicni gasilci CPV Količevo, ki so prišli tudi z avto lestvijo. Ocenjevalec vaje je bil Matjaž Merkužič, poveljnik GZ Domžale.

Po vaji smo imeli zbor in podajo ocene vaje na Studencu, zraven letnega gledališča, kjer so nas že pričakali zvoki ansambla Jureta Zajca, ki se je ogreval za veselico, ki je sledila po zboru gasilcev.

Več fotoutrinkov z vaje si lahko ogledate TUKAJ.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar
Komentarji uporabnikov