Gasilci PGD Žeje-Sveta Trojica so se z novim vozilom zapeljali v novo garažo

Kar dvojni razlog za praznovanje so imeli včeraj gasilci PGD Žeje-Sveta Trojica. Njihovo tradicionalno gasilsko veselico so letos popestrili s slavnostno prireditvijo ob izročitvi novega gasilskega vozila ter prizidka garaže.

Še vreme se je zavedalo, da ob takšni slavnosti ni heca, zato je z dežnimi kapljami poškropilo Žeje in Sveto Trojico dobri dve uri pred prireditvijo, kar je pri gasilcih zagotovo povzročilo kakšen sivi las manj, saj sta slavnostna prireditev in nato veselica potekala pod toplimi sončnimi žarki.

Slavnostne prireditve na Žejah pri Sveti Trojici so se udeležili tudi: podžupanja Občine Domžale, mag. Renata Kosec, predsednik GZ Domžale, Stane Kovač, častni poveljnik GZ Domžale, Janez Breceljnik, predsednica KS Dob, Marija Ravnikar, častni občan, Velimir Vukelić, dobski župnik, Jurij Ferlež, ki je tudi blagoslovil novo vozilo in prizidek ter botra Urša Weit Burja in Boštjan Burja.

Predsednik gasilskega društva Žeje-Sveta Trojica, Štefan Rožič je ob uvodu pozdravil vse prisotne ter poudaril, da je za njih pomemben dan, saj so bogatejši za novo gasilsko vozilo in nov prizidek. »Da bogastvo ni v materialnih dobrinah, znajo vedno pokazati le dobri ljudje – in to ste vi, gasilke in gasilci, saj svoje življenje namenjate prostovoljstvu in skrbi za skupno dobro«, je povedal Rožič.

V govoru sta zbrane nagovorila tudi podžupanja mag. Renata Kosec in predsednik GZ Domžale Stane Kovač, ki sta oba gasilcem tudi čestitala za novi pridobitvi. V nadaljevanju so podelili še zahvale vsem, ki so bistveno pripomogli k pridobitvam, nato pa je župnik Jurir Ferlež blagoslovil novo vozilo in prizidek. Seveda pa je sledil še slavnostni prerez traku pred prizidkom ter predaja ključov novega vozila skrbniku vozila Janezu Smolnikarju ter ključev gasilskega doma gospodarju Ivanu Grubiču.

V kulturnem programu, ki ga je povezovala Barbara Hace sta nastopila harmonikar Gregor Trojanšek in recitatorka Kim Nemec. Po slovesnosti pa je sledila še veselica, na kateri je za zabavo poskrbel ansambel Namig.

V društvu so nam povedali, da so se več let intenzivno pripravljali na nakup novega vozila, ki bo zadostil potrebam dela z mladino in operativnih enot. Skupaj z GZ Domžale, Občino Domžale, KS Dob, krajani in dobrotnikov jim je to tudi uspelo. Odločili so se za nakup kombiniranega vozila Fiat Ducato/Panorama, ki ga poganja dizelski motor z močjo 96 kW. Vozilo pa je opremljeno po tipizaciji za gasilska vozila razreda GVM-1. Vozilo so kupili v podjetju Veit team, nadgradnjo in grafiko pa so izvedli v Premier Adria d.o.o. v Ljubljani.

V letu 2014 so se odločili, da k obstoječi gasilski garaži-orodjarni, dodajo še prizidek, ki bi za nekaj časa zadostil njihovim potrebam. Nov objekt je širok 5,5 metra in dolg 9 metrov. Z delo pa so pričeli takoj po letošnjih novoletnih praznikih. Pri gradnji so poleg članov domačega društva sodelovali Lanser d.o.o., EIS Skočaj, Elektro Ljubljana, Gradbeno podjetje Križnar, Kleparstvo Rožič Gregor, Elektro Pirnat, Slikopleskarstvo Kos in Domal d.o.o. 

Več fotoutrinkov s slovesnosti si lahko ogledate TUKAJ.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar, Miro Pivar; Video: Miro Pivar
Komentarji uporabnikov