Galerija na potepu: Rodin in Meštrović v Zagrebu

Kulturni dom Franca Bernika Domžale je v pretekli sezoni pričel z Galerija na potepu, v okviru katere so se ljubitelji umetnosti enkrat na mesec podali v bližnje metropole – pa tudi po naših krajih, kjer so lahko iz prve roke in predvsem s pomočjo strokovnega vodstva po razstavah, zbirkah, muzejih in galerijah spoznali likovne umetnine, kot jih drugače nikoli ne bi.

Tudi v novi sezoni 2015/2016 bo Galerija na potepu poskrbela, da se boste lahko vživljali v umetnine, umetnike in prostore. Poleg obiskov odličnih in zanimivih razstav boste spoznavali še oblike in vonje krajev, ki v svojih svetiščih ali zavojih duha stoletij skrivajo dragocenosti, ki vsakogar bogatijo.

Prvi potep se bo zgodil v soboto, 12. septembra 2015, ko se bodo podali v hrvaško metropolo, kjer bo priložnost za srečanje z dvema velikanoma klasičnega kiparstva v istem mestu. Potep pa je namenjen tudi vam.

Sezono potepanj Galerije Domžale bodo začeli v hrvaški prestolnici, kjer gostijo izjemno odmevno razstavo kipov enega največjih francoskih umetnikov – kiparja Augusta Rodina. »Razstava nas bo prepričala o geniju tega kiparja, ki so ga mnogi kovali v zvezde že v času življenja; izvedeli pa bomo tudi, kako se je s časovnim in kritičnim odmikom na njegovi veličini naredila patina«, pravijo v Kulturnem domu Franca Bernika.

V Meštrovićevem Zagrebu si bodo privoščili tudi primerjalni ogled kipov obeh velikanov umetnosti in skušali skozi dojemanje duha tistega časa videti bistvo umetnin, ki so si nekako blizu po videzu in daleč po duhu, ki ga predstavljajo. Ker je prilika enkratna, bo strokovno vodenje Jurija Smoleta ponovno zares zanimivo in vsebinsko bogato.

Odhod avtobusa izpred Kulturnega doma Franca Bernika Domžale ob 7. uri, vrnitev je načrtovana v večernih urah.

Cena strokovne ekskurzije, ki vključuje prevoz, vodenje, organizacijo in nezgodno zavarovanje, bo odvisna od števila udeležencev in sicer:

  • od 20 – 25 oseb / 44,00 eur
  • od 25 – 30 oseb / 38,00 eur
  • od 30 – 35 oseb / 33,00 eur
  • od 35 – 40 oseb / 28,00 eur
  • 40 oseb in več / 24,00 eur

Prijave z vplačilom akontacije 33 evrov sprejemajo do vključno torka, 8. septembra 2015. Na avtobusu bodo zbrali še doplačila za vstopnine v znesku 35 kun.

Informacije osebno ali po telefonu 01/722 50 50 v Kulturnem domu Franca Bernika Domžale.

Ker gledati še ne pomeni videti, ste vabljeni na prijetno druženje v likovno umetnost!

Avtor: Miha Ulčar: Foto: KD Franca Bernika Domžale
Komentarji uporabnikov