Galerija na potepu: Benetke z drugimi očmi

V okviru delovanja Galerije Domžale vas Kulturni dom Franca Bernika Domžale vabi na celodnevno strokovno ekskurzijo – v Benetke na malo drugačen način, saj boste raziskovali nekatere najbolj oblegane kraje skozi specifično simboliko, povezano z zgodovino in utilitarnostjo prostora.

Po vožnji z ladjico do pomola v središču mesta nas čaka sprehod s strokovnim vodenjem akademskega kiparja Jurija Smoleta po Trgu Svetega Marka – s poudarkom na posebnostih, ki so vsem na očeh, pa o njih premalo vemo – do znamenitega muzeja z zbirko moderne umetnosti Peggy Gugenheim Collection. V zasebni zbirki bivše žene umetnika Maxa Ernesta med drugim najdemo dela Picassa, Dalija, Magritta, Pollocka in drugih, ki velja za najpomembnejšo kolekcijo evropske in ameriške umetnosti z začetka 20. stoletja v Italiji. V popoldanskem času pa boste raziskovali posebnosti cerkve Santa Maria della Salute s Foucaultovim nihalom.

Sobota, 22. november 2014
Odhod avtobusa z dvorišča Kulturnega doma Franca Bernika Domžale ob 6. uri. Vrnitev v poznih večernih urah. Cena strokovne ekskurzije ob minimalni udeležbi 30 potnikov je 48 evrov in vključuje avtobusni prevoz, vodenje in organizacijo ter nezgodno zavarovanje. Na avtobusu bodo zbrali še doplačila za vstopnino v muzej (15,50 evrov) in prevoz z ladjico (7,5 evrov).

Informacije osebno ali po telefonu 01/722 50 50 v Kulturnem domu Franca Bernika Domžale.

Prijave z vplačilom sprejemajo do vključno ponedeljka, 17. novembra 2014.

Prijazno vabljeni!

Komentarji uporabnikov