(F)Letni koncert Dekliškega pevskega zbora Moj spev

Misel, da bi v Grobljah ustanovili dekliški pevski zbor, je bila prisotna že dlje časa. Zaradi velikega zanimanja deklet, se je prof. Peter Pogačar odločil in ustanovil dekliški pevski zbor. Na prvi vaji se je zbralo 20 razposajenih deklet, ki so bile pripravljene z veliko dobre volje Petru pomagati pri preizkušanju metod za motivacijo, odkrivanju novih pevskih talentov in seveda raztegovanju živcev. Tako so bile 10. januarja 2006, prve vaje dekliškega pevskega zbora MOJ SPEV.

Zborovodja Peter Pogačar je svoje prve stike z resno zborovsko glasbo nabiral kot pevec v Domžalskem komornem zboru, pod vodstvom prof. Karla Leskovca. Kot pevec je sodeloval v različnih vokalnih zasedbah ob tem pa diplomiral na Akademiji za glasbo iz smeri glasbena pedagogika. Med in po študiju je osem let vodil MePZ Groblje (oz. MePZ Klas Groblje), leta 2006 pa prevzel mesto zborovodje Dekliškega pevskega zbora Moj spev. Kot učitelj glasbene vzgoje se je zaposlil v OŠ Šmartno v Tuhinju, kjer poučuje še sedaj. Predsednica dekliškega pevskega zbora pa je Tanja Žebovec.

Včerajšnji koncert Dekliškega pevskega zbora MOJ SPEV, v Kulturnem domu Franca Bernika v Domžalah, je dobesedno dvignil na noge obiskovalce koncerta, aplavzov pa ni hotelo biti konec. Pevke so nam z večglasnim petjem slovenske in tuje ljudske ter umetne, črnske duhovne in popularne glasbe, pričarale nepozaben večer. Vse skupaj pa s klavirsko spremljavo popestril Tomaž Pirnat.

Po posameznih pesmih pa so kot solisti navdušili s svojimi čistimi glasovi: Andreja Jeretina, Anja Orsič, Nika Pirnat, Martina Pogačar in kot gost pri pesmi Nmau čriez jizaro Matej Primožič, ki je nastopil tudi kot povezovalec programa. S svojim hudomušnim vodenjem je v smeh spravljal staro in mlado, ki so si prišli ogledat koncert. Seveda pa solisti ne bi prišli do izraza, če ne bi imeli glasbene podpore vseh osemnajstih deklet, ki so nam pričarale prelep večer.

Ob koncu so kot vedno sledile zahvale z darili, nato pa so ob dolgih aplavzih zapele še nekaj pesmi. Po koncertu pa je kot vedno sledilo sladko druženje ob pogostitvi in klepetu.

Dekliškemu pevskemu zboru Moj spev želimo  še mnogo koncertov, druženj in veselja ob prepevanju, saj na to v današnjem hitrem tempu življenja vse pogosteje pozabljamo.

Avtor: Miro Pivar; Foto: Miro Pivar
Komentarji uporabnikov