Društva se predstavijo: Kulturno prosvetno društvo Drouz

Kulturno prosvetno društvo Drouz je zelo mlado društvo. Mešani pevski zbor Drouz Radomlje, ki je del Kulturno prosvetnega društva Drouz, sicer deluje že šest let, pred tem pa je deloval pod okriljem Kulturnega društva Mlin Radomlje. Sprva je bil to ženski zbor, kasneje pa so se jim pridružili tudi fantje in tako je postal mešani zbor, ki ga vodi mlada, ambiciozna akademska glasbenica Uršula Jašovec. Predsednica društva je Ema Nagode.

V organizaciji Območne izpostave JSKD Domžale in Knjižnice Domžale je v sredo, 22. novembra 2017, potekal drugi večer pod naslovom »Kulturna društva se predstavijo«. Tokrat so se predstavili pevke in pevci Kulturno prosvetnega društva Drouz Radomlje. Po uvodnih besedah Mateja Primožiča, vodje Območne izpostave JKD Domžale so pevke in pevci zapeli lep repertoar pesmi, s katerimi so navdušili obiskovalce prireditve. Vmes pa so predstavili nastanek, delovanje društva ter njihove dejavnosti in načrte za naprej.

Šesto leto delovanja zbora in eno leto delovanja Kulturno prosvetnega društva Drouz bodo zaključili z epskim koncertom, ki bo potekal v nedeljo, 10. decembra 2017, ob 19. uri v dvorani Kulturnega doma Radomlje. Poleg njihovega zbora, ki ga vodi zborovodkinja Uršula Jaševec, bodo nastopili tudi gostje: Zala Hodnik, Teja Komar, Marko Drnovšek, Samo Vovk, Jure Brunšek, Andreas de Reggi, Katarina Zupan, Ana Mezgec, Maja Prvinšek, Jernej Bernik, Katarina Kozjek, Gašper Livk, Damjan Tomažin in Polona Mežnar.

»Glasba nam daje energijo, nas tolaži, nas bogati, umiri, povzdigne …«, pravijo pevke in pevci Mešanega pevskega zbora Drouz Radomlje. Kaj vse so povedali na predstavitvenem večeru, pa si lahko ogledate v zgornjem videu.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar
Komentarji uporabnikov