Dragocen arhiv »Mavrice« bo predstavljen v Slovenski kinoteki

V klubu MAVRICA, ki je v preteklem letu praznoval 50 letnico obstoja in delovanja, delujeta in ustvarjata dve sorodni dejavnosti: foto in filmska, oziroma video dejavnost.

V 50. letih delovanja so člani filmske oziroma video dejavnosti posneli cca 150 kratkih (10 do 20 min) dokumentarnih in igranih filmov. Čeprav posneti z amatersko tehniko, predstavljajo filmi dragocen arhiv spominov in dokumentov o krajih, dogodkih in znancih naše polpretekle zgodovine. Dragocen, a občutljiv filmski material si prizadevamo ustrezno zavarovati in zaščititi. V ta namen smo se povezali z Državnim arhivom Slovenije in z njim podpisali pogodbo o hrambi naših filmov. V čuvanje smo jim v dveh sklopih oddali že 55 filmov.

Za naše filme so pokazali izjemno zanimanje. V dogovoru z nami in v sodelovanju s studiem M E G bodo pripravili VEČER MAVRIŠKIH FILMOV, ki bo 17. oktobra 2016 ob 18. uri v Slovenski kinoteki na Miklošičevi ulici v Ljubljani.

Mavričin poletni foto-krožek razstavlja

Iz foto kluba MAVRICA Radomlje sporočajo: »Te dni smo v Radomljah zaključili vsakoletni, sedaj že tradicionalni POČITNIŠKI FOTO KROŽEK. Krožka so se v času šolskih počitnic udeležili mladi, ki jih zanima in veseli kreativna fotografija. Tema letošnjega krožka je bila živalstvo in rastlinstvo našega okolja. Letošnjega krožka se je udeleževalo 10 mladih ljubiteljev fotografije, vodili pa so ga redni člani Foto sekcije kluba. Za zaključek pripravljajo razstavo, ki jo bodo predvidoma odprli v ponedeljek, 19. septembra v razstavišču »DOM« v Kulturnem domu v Radomljah.«

FOTO SEKCIJA kluba Mavrica pa je tedni razpisala klubsko letno pregledno razstavo. Člani kluba se bodo na njej predstavili s tremi temami in sicer: POTOVANJA, POTOVALNA SREDSTVA SKOZI ČAS in PROSTA TEMA.

Nikakor ne smete zamuditi razstave počitniškega krožka MAVRICE, ki bo 19. septembra v razstavišču DOM Radomlje.

Foto: Takole so radomeljski Mavričarji ozvočevali svoje filme pred 40 leti.

Avtor: Danica Šraj; Foto: Foto kino in video klub Mavrica Radomlje
Komentarji uporabnikov