Domžalski rogisti se niso vdali

Čeprav je obdobje, v katerem smo se znašli, zaradi sprejetih ukrepov za večino izmed nas kar precej neprijazno, pa vsekakor obstajajo načini in priložnosti, kako s kreativnimi pristopi v naša življenja vnesti optimizem in veselje.

Navkljub sprejetim ukrepom, ki jih danes verjetno že vsi zelo dobro in na pamet poznamo, se Domžalski rogisti niso vdali. Zaupali so svoji kreativnosti in se podali v iskanje možnosti, kako bi lahko starostnike MGC Bistrica tako kot leta poprej, tudi letos razveselili s svojim glasbenim nastopom.

Z dolgoletno, več kot 25 let trajajočo tradicijo nastopov in bogatim glasbenim repertoarjem, so Domžalski rogisti na topel in prekrasen spomladanski dan obiskali MGC Bistrica in starostnike navdahnili z dodatnim optimizmom in tako v praksi pokazali, da se marsikaj da.

Ob 10:45 uri so zbranim stanovalcem, ki svoje dneve preživljajo kot razširjena družina, tako rekoč skupaj, čeprav narazen, v duhu spoštovanja, naklonjenosti, medsebojne pomoči, spodbude in sprejetosti na obraze pričarali nasmeh in s pomočjo glasbe napolnili srca s toplino posebnega objema. Objem, kakršnega lahko podari le glasba.

Z več kot 20 minut trajajočim glasbenim nastopom, so Domžalski rogisti starostnikom na svojevrsten način predali izjemno pomembno sporočilo. Naj se v teh dneh ne počutijo preveč osamljene, kajti navkljub razmeram in fizični distanci, niso sami ali pozabljeni, ampak še kako živi in prisotni v naših mislih in občutjih.

V imenu vseh stanovalcev in zaposlenih v MGC Bistrica, srčna in iskrena hvala Domžalskim rogistom za prijetne trenutke, ki smo jih skupaj preživeli in lepo vabljeni k nam tudi v prihodnje.

Avtorica: Petra Petravič; Foto, video: Miro Pivar

Komentarji uporabnikov
Tagi