Domžalske Lastovke prenizko preletele Postojno

Člani KK Lastovka Domžale so v petek gostovali v Postojni. Po dveh zaporednih ligaških zmagah, so na tretji tekmi v tednu dni izgubili.

Lastovka je začela silovito in gostitelje pustila “na nuli” prvih 5 minut. Po rezultatu 0:9 so se zbudili tudi gostitelji in v zadnji minuti četrtine z delnim izzidom 6:0 prišli v vodstvo.
V drugi četrtini je Lastovka stopila na plin in se v dveh minutah in pol vrnila z delnim izzidom 0:6 (20:21). Prednost so nato naši fantje mukoma povečali na 6 točk, tudi po zaslugi borbenega Korošca, ki se je za žogo dobesedno metal po parketu. Potem pa zopet nekaj črnih minut – Postojna je bila v zadnjih treh minutah kar štirikrat iz štirih poskusov uspešna v metu za tri točke in se najprej približala, nato pa povedla. Na polčas so naši odšli s 4 točkami zaostanka.

V drugem polčasu so Postojnčani začeli slabo – v prvih metih minutah so osvojili le 3 nove točke; na drugi strani naše Lastovke niso znale priključiti, saj je bilo osvojenih 6 točk premalo za zmanjšanje razlike. Tudi po minuti odmora na zahtevo stratega Poplatnika se igra ni izboljšala in do konca našim ni uspelo znižati razlike. Pred zadnjimi 10 minutami je bila razlika le 6 točk po zaslugi Markusove trojke, ob sireni konca tretje četrtine.

V zadnji četrtini niso začeli nič kaj bolje, so pa držali razliko na ulovljivih 5 točkah. Po treh minutah je bila nešportna osebna napaka dosojena Klepu, nato pa še neupravičeno trenerju Poplatniku. Moštvo Predraga Milovića sej je oddaljilo na 6 točk. Do zadnje minute je Lastovka počasi topila prednost in v zadnjo minuto vstopila z 2 točkama zaostanka, v napadu pa je bila Postojna. Vendarle v zadnji minuti niso mogli rešiti tekme in izgubili z nekoliko visoko razliko petih točk.

Na tej tekmi igra ni bila prava vse od prvih minut dalje. Preveč je bilo nekega mučenja, košarke pa fantje niso igrali s tistim žarom, ki jih je krasil na zadnjih štirih tekmah. Svoje sta dodala še sodnika, ki sta popolnoma neupravičeno dosodila tehnično napako trenerju Poplatniku; popolnoma brez razloga jo je dosodil prvi sodnik, ki je bil na drugem koncu igrišča, medtem ko drugi sodnik in delegat, ki sta bila poleg nista reagirala.

Kljub vsemu pa bi naši fantje, če bi pokazali svojo igro morali zmagati. Na žalost je niso, zato tudi poraz. Verjamemo, da bodo pokazali v prihodnjih tekmah boljši pristop, ki bo potem prinesel tudi rezultat.

Prva priložnost bo že na naslednji tekmi to soboto, 23.11.2013 na domačem parketu proti Kopru.

Avtor: KK Lastovka Domžale; Foto: Korl
Komentarji uporabnikov