Domžalska premiera slovenskega filma Zapelji me

V Mestnem kinu Domžale je v torek, 4. novembra 2014, potekala domžalska premiera slovenskega filma Zapelji me. Po premieri pa je potekal še pogovor z ustvarjalci filma, tako da so lahko gledalci iz prve roke slišali marsikaj zanimivega o nastanku filma, igralcih in njihovih vlogah.

Slovenski film Zapelji me, ki govori o ljubezni in sovraštvu, razpetima med grehe iz preteklosti, je tudi slovenski kandidat za tujejezičnega oskarja 2014. Film je prejel tudi nagrado Vesno za najboljšo žirijo na festivalu slovenskega filma v Portorožu 2013.

In o čem govori film? Luka je devetnajstletni mladenič, ki se iz mladinskega doma, kjer je preživel zadnjih devet let odpravi na samostojno pot. Zapuščen od mame in sorodnikov želi odkriti, kje je pokopan njegov oče. Službo najde v tovarni za pripravo mesa, kjer spozna Ajdo. Pri iskanju odgovorov iz preteklosti izve za družinsko skrivnost, ki ga šokira. Luka spozna, da je njegovo trenutno edino zatočišče ljubezen do Ajde, ki pa pred njim skriva svoje prave občutke. Kmalu ugotovi, da ima tudi ona svojo družinsko skrivnost …

Po premieri je z režiserjem filma Markom Šantićem in izvršnim producentom Janezom Pircem potekal še zanimiv pogovor, ki ga je vodil Matjaž Marinič.  Gledalci, ki so tudi sodelovali v pogovoru, pa so iz prve roke slišali marsikaj zanimivega o nastanku filma. Pogovor si lahko ogledate v zgornjem videu!

Film Zapelji me si v Mestnem kinu Domžale (Kulturni dom Franca Bernika) lahko ogledate še v četrtek, 13. novembra 2014, ob 18. uri in v soboto, 22. novembra 2014, ob 18.30 uri

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar
Komentarji uporabnikov