Domžalska Jasmin Sport Ledita ponovno osvojila naslov prvakinj Ženske Extra lige 

Sezona 2018 /2019 Ženske Extra lige je zaključena drugače kot smo vajeni. Zaradi manjšega števila ekip smo letos ligo končali po rednem delu tekmovanja. V tej tretji sezoni je v prvem delu tekmovalo 7 ekip in sicer ŽKK Žiri, ŠD Felix Zasavje, ŽKK Pomurje, ŽKK Jelša, ŽKK Kranjska gora Jesenice, ŽKK Krka in domžalska Jasmin Sport LEDITA, ki je bila po prvem delu neporažena. Žal je odpoved ekipe ŽKK Žiri spremenila koncept zaključka lige, saj je v ligi ostalo šest klubov, ki so tekmovali po sistemu vsak z vsakim. Liga se je zavlekla vse do srede aprila.

Tako smo zaključili že tretjo sezono Ženske Extra lige, kateri sedež je v Domžalah. Čestitke prav vsem udeleženim ekipam lige, ki so skupaj spisali zgodovino še ene sezone razvojne Ženske Extra lige. Iskrene čestitke dekletom vseh klubov, ki se razvijajo v ligi in pridno nabirajo potrebne izkušnje za prestop na višji nivo igranja ženske košarke državne prve lige.

V ŽKD LEDITA smo s sezono več kot zadovoljni. V prvem delu članskega tekmovanja tako v pokalu Slovenije za ženske kot v Ženski Extra ligi sta svoj doprinos vnesli tuji igralki Finka Johanna Soppela in Američanka Megan Rosenbohm, kateri sta po prvem delu odšli nadaljevati svojo športno kariero v druga tuja kluba. Za naše igralke so bile izkušnje s tujima igralkama neprecenljive, zato smo s to odločitvijo, da smo jih vključili, zelo zadovoljni.

To sezono smo zabeležili 11 zmag in 1 poraz. S tem smo si zagotovili prvo mesto na lestvici in tako ponovili uspehe iz preteklosti, naziv prvakinj lige. Dekleta so zelo napredovala v vseh konceptih igre, kot tudi na osebnostnem razvoju. Želimo si seveda ekipo zadržati ter nadaljevati s trdim delom. Zahvala gre vsem igralkam za vse prikazane predstave, za vso energijo ter vložen trud na treningih. Tudi trenerjem, ki delajo z dekleti, Miha Belšak, Klemen Zaletel in glavna trenerka ekipe JASMIN SPORT LEDITA, Elvira Rošić Ključanin zaslužijo čestitke za celotno sezono.

Ambicije in načrte za prihodnost bomo dorekli po končani sezoni vseh selekcij v klubu. Vsekakor pa želimo vizijo kluba nadaljevati ter izboljšati delo na mlajših selekcijah kot tudi pri članski ekipi.

“Dekleta, vsem in vsaki hvala za še eno sezono polno vzponov in padcev … Polno čustev in nepredvidljivih trenutkov … Hvala za vse prijetne, ki jih je res veliko, in malo manj prijetne spomine … Hvala, ker ste del našega kluba in pišete z nami zgodbe o uspehih … Miha Belšak tebi še posebno hvala, da si me več kot uspešno nadomestil, ko mi je nagajalo zdravje … Klemen brez tebe ne bi dekleta bila tako dobro kondicijsko pripravljena za tekme … Srčna zahvala mojemu možu Seadu Rošiću za vso podporo na moji celotni trenerski poti že od samega začetka moje kariere in pisanje zgodovine Žensko košarkarsko društvo Ledita. Hvala mojim trem otrokom, da me spodbujajo pri mojih projektih. Iskrena zahvala vsem, ki ste me podpirali tako in drugače. Gremo novim izzivom naproti z novimi izkušnjami ter  močnejši kot smo bili prej!”,  je ob zaključku Ženske Extra lige izjavila trenerka Elvira Rošić Ključanin.

Kapetanka ekipa Lejla Rošić je čestitale vsem nasprotnim ekipam za odigrane tekme, še posebej pa se je zahvalila svojim soigralkam in vsem trenerjem: “Mislim, da je vsaka posameznica zaključila to sezono z velikim napredkom, predvsem mlajše igralke. Upam, da so tega zavedajo in da se bodo še naučile kaj od starejših igralk in trenerjev v prihodnje. Želim si, da bi v prihodnjo sezono stopile se z močnejšim ekipnim duhom in še z večjo voljo, predvsem pa brez poškodb.”  

 “Hm, kako naj opišem sezono 2018/2019? Uf … veselje, žalost, smeh, jok, podpiranje, kreganje, trdo delo, zabušavanje. Vse to in še kaj. Zelo na grobo je to moj opis sezone. Upam, da smo se iz te sezone kaj naučile, predvsem, da je košarka skupinski šport in zmaguje ali zgublja ekipa skupaj. Cilj smo izpolnile, ubranile smo naslov, pa čeprav smo sezono zaključile s porazom. Enega pa si le lahko privoščimo. Škoda je le, da mlajše niso dobile še več priložnosti skozi celotno sezono in upam, da bodo še naprej vztrajale, saj je njihov napredek očiten,” pa je dejala podkapetanka Tjaša Senčar.

Najlepše se zahvaljujemo vsem našim podpornikom: Tosama d.o.o. z blagovno znamko JASMIN SPORT, AS DOMŽALE moto center d.o.o., Agenciji Kapital, Zavodu za šport in rekreacijo Domžale, Občini Domžale, Srednji šoli Domžale ter lokalnim društvom za navijaško podporo še zlasti KK Helios Suns.

Hvala vsem … Se vidimo pod koši!

Avtor: ŽKD LEDITA; Foto: ŽKD LEDITA

 

Komentarji uporabnikov
Tagi