Domžalska gasilska mladina na tradicionalnem 20. taboru v Libeličah

Gasilska mladina iz Gasilske zveze Domžale je danes srečno prispela v vas Libeliče na Koroškem, kjer poteka 20. tabor domžalske gasilske mladine. Letošnjega tabora se udeležuje devetintrideset otrok, nad njimi pa bedi osem mentorjev, ki se bodo potrudili, da bodo otroci preživeli, kar se da prijetne zadnje počitniške dni.

Koroška je te dni preplavljena z otroci iz domžalske občine. Že 20. zapovrstjo v vasi Libeliče poteka tabor gasilske mladine, ki udeležencem ponuja številne prijetne dogodke in aktivnosti v naravi, ki jo nudi ta majhna koroška vasica.

Mentor Marijan Smolnikar nam je povedal, da imajo za udeležence tabora skrbno načrtovan program, ki poleg spoznavanja raznih gasilskih veščin in preventive, vsebuje tudi športne aktivnosti ter izlete v okoliške kraje. Obiskali bodo star mlin v sosednji Avstriji, si ogledali kostnico in muzej v Libeličah ter spoznavali zgodovino tega kraja. Podali se bodo tudi na pohod do dvorca Bukovje. Izvedli bodo tudi nekaj delavnic, na katerih bodo udeleženci spoznavali gasilske, športne in druge veščine. Kot gosta bosta sodelovala Aleš Stražar iz Jamarskega društva Simon Robič Domžale in Marjan Bolhar iz Kluba borilnih veščin Domžale, ki bosta otrokom predstavila jamarsko dejavnost in jamarsko reševanje ter borilne veščine. Tabor bodo zaključili v torek, 28. avgusta 2018, na poti proti domu pa si bodo ogledali še rudarski muzej v Velenju.

Kot je že običaj bodo pripravili tudi dan odprtih vrat, ki se ga bodo udeležili njihovi starši, obiskala pa jih bo tudi delegacija Občine Domžale, Štaba civilne zaščite in Gasilske zveze Domžale. Že prvi dan njihovega tabora sta jih obiskala poveljnik Gasilske zveze Domžale Matjaž Merkužič in direktor Centra za zaščito in reševanje Domžale Andrej Jarc.

Skratka, tabor v Libeličah bo tudi letos poln dogodivščin!

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Marijan Smolnikar

Komentarji uporabnikov
Tagi