Domžale že četrtič del Maratona Franja BTC City

Občina Domžale je letos že četrtič zapored del karavane Maratona Franja BTC City. Danes poteka Vožnja na čas Ljubljana – Domžale – Ljubljana, ki je poleg državnega prvenstva v kronometru za vse kategorije tudi edina ženska dirka za profesionalne kolesarke pri nas. Zaradi kronometra je cesta Ljubljana-Šentjakob-Domžale, vključno s centrom Domžal, med 15.00 in 21.00 uro popolnoma zaprta, za obvoze je poskrbljeno. Je pa drugi del kronometra začel krojiti dež. V kategoriji mladinke, ki so s tekmovanjem pričele najprej, je zmagala Domžalčanka Vita Movrin iz ekipe Energijateam.com.

Start in cilj Vožnje na čas 37. Maratona Franja BTC City je tudi letos na Ameriški ulici v ljubljanskem BTC City-u pred poslovno stavbo. Tekmovalci, spuščajo jih posamezno na določen časovni termin,  s startnega mesta zavijejo desno na Šmartinsko cesto, dirko pa nadaljujejo čez obvoznico in po regionalni cesti mimo avtocestnega priključka Ljubljana Sneberje do Šentjakoba. Od so pot nadaljujejo po regionalni cesti mimo Dragomlja do Domžal. V strogem centru se kolesarji nato po isti poti podajo nazaj proti startu/cilju. V Domžalah smo v uvodu lahko videli tudi dva starta in sicer za mlajše mladinke in mlajše mladinke (11 km), ki so nato pot nadaljevali proti Ljubljani.

Tudi letos je druščina kolesark in kolesarjev zelo pisana, saj je prisotna zelo močna mednarodna udeležba, skupaj pa na kronometru sodeluje okrog 500 kolesark in kolesarjev, ki jih v centru Domžal spodbujajo tudi številni občani vseh generacij, da so na tekočem s potekom dirke, skrbi napovedovalec Anže Bašelj. Dirka šteje za državno prvenstvo v posamični vožnji na čas v kategorijah mlajši mladinci/ke, mladinci/ke, moški pod 23 (samo moški), elite (moški in ženske), državno prvenstvo za parakolesarje in kvalifikacijo za uvrstitev na finalno dirko svetovnega prvenstva v kronometru za rekreativne kolesarje UCI Gran Fondo World Series.

Za popestritev dogajanja so TIC Domžale, SPVCP in KD Rog na ploščadi pred športno dvorano pripravili spretnostni kolesarsko poligon, na katerem lahko svoje kolesarske spretnosti preizkusijo kolesarji vseh starostnih skupin.

Videli smo tudi nekaj padcev in sicer v delu, kjer so kolesarji obračali. Svoje so naredile dežne kaplje, ki so poskrbele za spolzko cestišče, delo odgovornosti pa so nosili kolesarji, ki so v obračališče pripeljali malo prehitro, nato pa se ni izšlo. Na srečo ni bilo nobenih poškodb, vsi kolesarji, ki so se znašli v tem položaju, so se hitro pobrali in nadaljevali pot proti cilju.

Rezultate kronometra si lahko ogledate na povezavi tukaj.

Maraton Franja – Hofer družinsko šolski maraton – sobota, 9. junij 2018

Dobrih dvajset kilometrov dolg maraton bo potekal iz središča BTC CITY mimo Šentjakoba, Pšate, Bišč in Ihana do Domžal, kjer je predviden edini postanek ter preko Dragomlja nazaj do cilja v BTC CITY-u. Glede na dolgoletne izkušnje in trend večanja števila rekreativnih kolesarjev organizator predvideva rekordno udeležbo družin na maratonu.

Zaradi Maratona Franja – Hofer družinsko šolski maraton bo v soboto, 9. junija 2018, med 16.00 in 18:30 uro potekala popolna zapora na naslednjih občinskih javnih cestah:

  • JP 571011 — Dragomelj
  • LC 071011 – Dragomelj — Beričevo
  • LC 073091 – Selo pri Ihanu — Pšata
  • LC 071063 – Ihan — Dol pri Ljubljani
  • LC 071062 – Zaboršt — Ihan
  • LC 071351 – Kopališka cesta
  • LZ 071261 – Karantanska cesta
  • LZ 071281 – Toko — gostilna Keber (Slamnikarska cesta)
  • LK 071551 – Ulica Matije Tomca ter križišča lokalnih občinskih cest z državnimi cestami v Občini Domžale.

Več fotoutrinkov s kronometra, si lahko ogledate na povezavi tukaj.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar, Miro Pivar; Video: Miro Pivar

 

Komentarji uporabnikov
Tagi