Domžale prve v Sloveniji z moderno solarno avtobusno postajo

Domžale bodo dobile moderno solarno avtobusno postajo. To bo zaenkrat edina avtobusna postaja v Sloveniji, ki bo imela ogrevane klopi, na kateri si boste lahko pozimi ogreli svojo zadnjico, medtem ko boste čakali na avtobus za Ljubljano. To pa še ni vse. Moderna solarna avtobusna postaja, ki je trenutno skupaj z okolico v urejanju, nared pa naj bi bila do začetka novega šolskega leta, bo vsebovala marsikaj zanimivega in koristnega, kar boste lahko izkoristili med čakanjem na avtobus.

V Domžalah bomo prvi v Sloveniji z moderno solarno avtobusno postajo. To bo edina avtobusna postaja, ki bo imela ogrevane klopi, USB polnilce, defibrilator (AED), brezžični polnilec in to vse na solarno energijo. Pomeni, v zimskih časih ne bo več zmrzovanja na avtobusnih postajah. V času čakanja, si boste lahko napolnili mobilni telefon, tablico ali računalnik, si na ekranu ogledali reklame, poiskali različne informacije (prenočišča, gostišča, taksi…). Skratka, šlo bo za moderno pametno avtobusno postajo, kjer vas bo čakalo marsikaj zanimivega in koristnega.

Novo avtobusno postajališče je zagotovilo podjetje Sunlife d.o.o, in sicer ob stavbi na Ljubljanski cesti 70, kjer trenutno poteka tudi ureditev zunanjih površin. Kot so že omenili v uvodu, bo postaja in z njo tudi okolica nared do pričetka novega šolskega leta. Za začetek bo moderna solarna avtobusna postaja stala samo v smeri za Ljubljano.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar

Komentarji uporabnikov
Tagi