Domžale po novem središče Mednarodne razvojne košarkarske Extra lige LPI.si

Domžale so po novem tudi središče Mednarodne razvojne košarkarske Extra lige LPI.si. Osem klubov iz Slovenije, Avstrije in Hrvaške obljublja zanimiva košarkarska srečanja in nadaljnji razvoj ženske košarke v Sloveniji in priložnost za mlade košarkarice. Med domačimi sodelujočimi klubi tudi domžalska ŽKD LEDITA, ki je soustanoviteljica lige.

Domžale so občina športa. Od letošnje jeseni bodo postale tudi središče Mednarodne razvojne košarkarske Extra lige LPI.si, v kateri bo sodelovalo osem klubov iz Slovenije, Avstrije in Hrvaške. V letošnjem letu so na državni ravni ukinili drugo člansko ligo za košarkarice. Na pobudo Ženskega košarkarskega društva LEDITA iz Domžal ter glavnega sponzorja novoustanovljene lige LPI.si Lektorsko-prevajalske agencije, so ustanovili razvojno naravnano mednarodno interno ligo, ki bo v prvi vrsti namenjena razvoju mladih košarkaric ter tudi razvoju sodelujočih klubov. Obenem se bo v Domžalah prvič v zgodovini igrala mednarodna ženska košarkarska liga. Vse skupaj pa predstavlja velik potencial v smeri športnega turizma, za katerega imajo Domžale velike razvojne možnosti.

Prva dejanja v zvezi z novoustanovljeno ligo so opravili v soboto, 3. septembra 2016, ko so v Domžalah opravili žreb parov, predstavili sodelujoče klube, samo ligo in organizatorja. Po besedah Elvire Rošić Ključanin iz ŽKD LEDITA, bo v prvi sezoni v novoustanovljeni ligi igralo osem klubov in sicer iz Slovenije, Avstrije in Hrvaške. Prepričana je, da se bo v prihodnjih sezonah ta liga še razširila, saj je zanimanje zanjo že sedaj veliko. Organizator lige Goran Skube je med drugim dejal, da je takšna liga tudi priložnost podjetjem, da na način preko sponzorstva prispevajo – vrnejo v lokalno skupnost, kar predstavlja družbeno odgovornost. Po besedah Mihe Bučariča, namestnika komisarja lige, bo vsaka ekipa igrala po dve tekmi na mesec, skupaj pa se bo odvilo štirinajst kol. Najboljše štiri ekipe se bodo na koncu pomerile za pokal Exstra lige LPI.si. Organizatorji si prizadevajo, da bi se zaključek odvijal v Domžalah.

Organizatorji lige, so v zvezi s stroški povedali, da bo liga financirala sodniške stroške in opremo za košarkarice. Klubi pa bodo nosili stroške najema dvoran, kjer bodo potekala tekmovanja ter potne stroške prevoza na gostovanja. Prva domača tekma se začne 15. oktobra, ko se bodo članice ŽKD LEDITA v dvorani Podružnične osnovne šole Ihan, pomerile z ekipo KK Žiri.

Sodelujoče ekipe: ŽKD LEDITA, KK Žiri, ŠD Felix Zasavje, ŽKK Pomurje, KK Kranjska gora – Jesenice, ŽKK Krka, ŽKK Vindi (HR), KOŠ Celovec (AVT).

Avtor: Miha Ulčar; Foto: ŽKD Ledita, Miha Ulčar; Video: ŽKD Ledita
Komentarji uporabnikov