Domžale bodo tudi letos del globalnega teka Wings for life

"Teči za tiste, ki tega ne morejo",  je slogan že tretjega globalnega teka imenovanega Wings for life, za katerim stoji mednarodna neprofitna fundacija za raziskavo poškodb hrbtenjače. Njihova največja želja je najti zdravilo za poškodbe hrbtenjače in prav s tem namenom od leta 2014 namenijo 100% vseh vplačanih startnin za znanstvene in klinične raziskave. Glavna ideja tega izjemno odmevnega dogodka je, da ob isti uri teče cel svet, nekateri jeseni, drugi spomladi.

In prav datum, 8. maj 2016 ob 13.00 uri, je termin, ko bodo tekli tudi v Sloveniji s startom v prestolnici mimo Dragomlja, Domžal, Šmarce do Podgorja in naprej dokler tekačev ne ulovi ciljna črta – zasledovalna vozila, ki po točno določenih intervalih povečujejo hitrost. 

Z zbranimi sredstvi bodo tekači za korak približali tek tistim, ki trenutno tega ne morejo, zato je občutek sodelovanja izjemen. Prvo leto je v naši državi teklo 1200 tekačev, lani 2000, to nedeljo pa jih bo kar 3000.

V Domžalah, kjer lahko namerimo 15ti kilometer trase, bodo mnogi tekači nujno potrebovali moralno podporo, zato je resnično pomembno, da jim ob progi s spodbudnimi besedami stojite ob strani vsi Domžalčani. Pozivamo tudi, da ste strpni v prometu, saj bodo ceste za promet zaprte. Z nasmehi na in ob progi lahko lepšamo svet.

Pomembno je, da ljudje ozavestimo eno, biti človek, odpreti srce in verjeti, da vsak posameznik lahko premika gore….s tekom ali vozičkom. Slovenci to dokazujemo na mnogih področjih, tako da dvoma o dobrosrčnosti ni, le vsake toliko se moramo opomniti, da v življenju nič ni samoumevno …

Avtor: Špela Rojc
Komentarji uporabnikov