Domžalčani vnovič tretji v državi

Državno prvenstvo upokojencev v Dravogradu

Na finalnem šahovskem turnirju Zveze društev upokojencev Slovenije v Dravogradu, so domžalski upokojenci znova osvojili odlično tretje mesto in ponovili uspeh iz minulega leta v občini Litija. Tokrat je zanesljivo zmagala ljubljanska zasedba Gameljne Rašica, ki so prehiteli lanske zmagovalce  Brezje iz Maribora. 

Ljubljančani so se okrepili z močnim šahistom Evaldom Uletom, ki je dobil tudi zlato medaljo kot najboljši igralec na drugi deski. Na prvi je igral mojster Marjan Črepan. DU Domžale je z zmagovito ekipo igralo nedoločeno 2:2, izgubilo pa  edinole z Mariborčani, tesno 1.5:2.5. Za Mariborčane sta igrala denimo mojster Darko Supančič in mednarodni mojster Vojko Musil.

Na finalu je nastopalo 16 ekip, ki so štele 4 igralce, to so bili regijski zmagovalci DU upokojencev iz vse Slovenije.  Domžale so namreč zmagale na prvenstvu DU Gorenjske spomladi na Jesenicah. V domžalski zasedbi se je najbolj odrezal Boris Skok, ki je iz devetih partij osvojil kar 8 točk in dobil zlato medaljo za omenjeno desko. Brat Jože je na drugi deski zbral sedem točk in bil tretji med najboljšimi na omenjeni deski. Janez Hribar je na četrti deski zbral pet točk, Marjan Karnar pa na prvi štiri točke in pol. Ekipo je vodil kapetan Mirko Čokan, ki je tudi tokrat poskrbel, da je bilo vzdušje v njej dobro. Domžalčani so še v zadnjem kolu premagali mariborsko ekipo Tabor z 3:1, za drugo mesto pa bili nekoliko prekratki.

Vrstni red: DU Gameljne – Rašica Ljubljana 30, DU Brezje – Dogoše – Zrkovci Maribor 27, DU Domžale 24.5, DU Murska Sobota 22, DU Trbovlje 19.5, DU Šentjur 19, Maribor-Tabor 18.5, itd.     

Avtor: Jože Skok

Komentarji uporabnikov
Tagi