Domžalčani ne odstopajo od svoje poti, v Helios se seli 23-letni Milan Kovačević

V Domžalah bomo tudi v novi sezoni spremljali izredno poletno moštvo, ki bo naskakovalo čim boljšo uvrstitev v Ligi Nova KBM in Ligi ABA 2. Del mladega vala košarkarjev bo tudi 23-letni Milan Kovačević, ki se v Domžale seli iz ljubljanskih Parkljev.

Milan Kovačević (1996, 200 cm) je kot mladinec Slovana, v sezoni 2013/14, sicer že okusil igranje v 1. slovenski ligi, v zadnjih letih pa se je razvijal v 2. ligi (Sežana, Parklji, Grosuplje). Slovi kot izredno nepopustljiv košarkar, ki je najbolj domač na položaju krilnega centra, v lanski sezoni pa je bil v dresu Parkljev eden najboljših posameznikov lige. S povprečno 19,3 točke je bil prvi strelec tekmovanja, temu pa je dodajal še po 11,7 skoka in 2,9 podaje na tekmo.

Ob prihodu v Domžale je Kovačević dejal, da ga veseli, da bo svojo športno pot nadaljeval v tako kvalitetni sredini, kot so Helios Sunsi: “Vodstvu kluba in trenerju Jakari se na tem mestu zahvaljujem za izkazano zaupanje. Pred menoj je čisto nov in hkrati zelo pomemben korak v karieri, zato bom naredil vse, da pripomorem k čim boljšim rezultatom ekipe. Verjamem, da nam s pomočjo domžalskih navijačev lahko uspe doseči zastavljene cilje.”

“Milana smo si že nekaj časa želeli videti v naših vrstah. Bil je eden najboljših posameznikov v 2. SKL, zdaj pa je prav, da dobi priložnost še ligo višje. Gre za še enega nadarjenega igralca, v katerem vidimo ogromno potenciala. Igra z glavo, razume košarko in vem, da se bo hitro vklopil v naš sistem,” pa je ob prihodu Kovačevića dejal Dejan Jakara, trener Helios Suns.

Miha Ulčar; Foto: Gašper Papež

Komentarji uporabnikov
Tagi