Nujno obvestilo: V Domžalah vzpostavili telefonsko številko za pomoč starejšim občanom

Štab Civilne zaščite Občine Domžale je z današnjim dnem preko Območne enote Rdečega križa Domžale vzpostavil telefonsko številko za starejše občane, ki živijo sami in potrebujejo dostavo nujnih življenjskih potrebščin.

Na telefonsko številko – 031/699-224 – lahko pokličete od ponedeljka do petka med 9. in 12. uro.

Območna enota Rdečega križa Domžale bo koordinirala vse dejavnosti glede tovrstne pomoči, pri preskrbi jim bodo pomagali skavti in taborniki, ki so se v aktivnosti vključili kot prostovoljci.

»S prostovoljci smo opravili usposabljanja, pri svojem delu bodo primerno zaščiteni, na terenu se bodo izkazovali s posebnimi izkaznicami Civilne zaščite Občine Domžale.  Zagotovili smo dodatne standardizirane prehranske pakete, ki jih bomo delili po potrebi najbolj ogroženim občanom,« je sporočila podžupanja in članica Občinskega štaba Civilne zaščite Občine Domžale mag. Renata Kosec.

V občini Domžale ves čas spremljamo stanje in razmere glede epidemije COVID-19 in izvajamo ukrepe, v skladu z navodili pristojnih ministrstev in Uprave za zaščito in reševanje Republike Slovenije.

Nadaljnje informacije o novem koronavirusu bodo podali predvidoma vsak dan.

Občane in občanke še naprej naprošajo, da dosledno upoštevajo navodila Ministrstva za zdravje in Nacionalnega instituta za javno zdravje pri izvajanju samozaščitnih ukrepov, s čimer bodo na najboljši možni način prispevali k upočasnitvi širjenja virusa. Prav tako jih naprošajo, da ne prihajajo v Zdravstveni dom, če res ni nujno.

Miha Ulčar; Foto: Občinski štab Civilne zaščite Občine Domžale

Komentarji uporabnikov
Tagi