Dostop do Gradiškega jezera zopet odprt

Na Občini Lukovica so v sporočilu za javnost zapisali, da je z današnjim dnem preklican sklep z dne 30.3.2020, s katerim je bil prepovedan dostop do Gradiškega jezera.

Vse obiskovalke in obiskovalce jezera naprošajo, da pri rekreaciji v tem območju upoštevate naslednje ukrepe:

  • splošna prepoved zbiranja in gibanja ljudi na javnih površinah je še vedno v veljavi,
  • upoštevajte primerno razdaljo med posamezniki (vsaj dva metra),
  • ne uporabljajte naprav za fitnes v naravi,
  • spoštujte naravo.

Včeraj zvečer smo na našem portalu poročali, da je vlada sprejela načrt ponovnega vzpostavljanja prostega gibanja ter zagona številnih dejavnosti v naslednjih dneh, tednih in mesecih. Tako je z današnjim dnem odpravljena splošna omejitev gibanja na občine, s ponedeljkom pa sledi postopen zagon številnih aktivnosti, ki jih bo mogoče opravljati ob upoštevanju navodil zdravstvene stroke.

Kljub temu pa še vedno ostaja prepoved gibanja, dostopa in zadrževanje na javnem kraju, se pa v okviru izjem dovoljuje gibanje:

  • skupinam oseb, če gre za ožje družinske člane ali člane skupnega gospodinjstva in če je mogoče ob tem gibanju zagotoviti varno razdaljo do gibanja podobnih skupin ali posameznikov,
  • skupinam sodelavcev do največ pet oseb, če uporabljajo skupni osebni transport za prevoz na ali iz dela ali so vpoklicani za opravljanje nalog v okviru Civilne zaščite. Opozarjamo, da se mora pri gibanju in zadrževanju na zaprtem javnem kraju, kjer se izvajajo z dovoljene storitve, upoštevati ohranjanje varne razdalje do drugih oseb, obvezna je uporaba zaščitne maske ali druge oblike zaščite ustnega in nosnega predela (šal, ruta ali podobna oblika zaščite, ki prekrije nos in usta) ter razkuževanje rok. Razkužila mora zagotoviti ponudnik storitev. Na podlagi sprejetega načrta postopnega sproščanja omejitvenih ukrepov, pa od ponedeljka dalje sledi postopen zagon številnih aktivnosti, ki jih bo mogoče opravljati ob upoštevanju navodil zdravstvene stroke. Občanke in občane naprošajo, da še naprej vestno spoštujete vsa navodila in ukrepe za preprečevanje širjenja epidemije.

Na Občini Lukovica so v sporočilu za javnost še zapisali, da ves čas spremljajo stanje in razmere glede epidemije COVID-19 in izvajajo ukrepe, v skladu z navodili pristojnih ministrstev in Uprave za zaščito in reševanje Republike Slovenije. Informacije o aktivnostih glede epidemije in ukrepov bodo objavljali glede na trenutno stanje v občini.

Miha Ulčar; Foto: Občina Lukovica

 

Komentarji uporabnikov
Tagi