Dekleta U13 ŽNK Radomlje osvojila 3. mesto na mednarodnem turnirju Champions Trophy

Dekleta U-13 ŽNK Radomlje so od 19. do 21. aprila sodelovala na mednarodnem turnirju Champions Trophy, ki je potekal na Dunaju. Turnirja se je udeležilo 13 ekip iz sedmih držav in sicer iz Avstrije, Italije, Finske, Madžarske, Poljske, Slovaške in Slovenije.

Kljub temu, da dekleta v ligi NZS igrajo sistem 7:7, jim nov sistem 9:9 ni predstavljal toliko težav kot igra s prepovedanim položajem. Dekleta so se kot edine predstavnice iz Slovenije uspešno zoperstavila nogometašicam iz ekip SC Brunn Ladies, DFC Loeben, FC Kapellerfeld, USC Landhaus, Spartak Tarnava, Sportivo Sarajewo, GAK, Beniaminek Krosno, Pesci Sportolda, Juventus Turin, HJK Helsinki in EFM SC Zobern. Punce so iz tekme v tekmo prikazovale borbeno, disciplinirano in dominantno igro. Velja omeniti, da so bile skozi celotno tekmovanje poražene samo enkrat, proti Juventusu z 1:0, ki je na koncu tudi osvojil turnir. Poleg tretjega mesta je vratarka Živa Mikložič prejela tudi nagrado za najboljšo vratarko turnirja.

Za dekleti je nova pomembna izkušnja, ki je pokazatelj dobrega dela in pa tudi videnja kje smo lahko še boljši. Misli bodo sedaj usmerjene v nadaljevanje državnega prvenstva NZS in turnir Jana Oblaka, ki bo konec maja v Škofji Loki.

Ekipa U13 z osvojenimi lovorikami.

Vsem nogometašicam, ki so zastopale barve našega kluba in države na Dunaju, še enkrat iskreno čestitamo!

Avtor: ŽNK Radomlje; Foto: ŽNK Radomlje

 

Komentarji uporabnikov
Tagi