Dedek in babica, hvala!

Prva polovica meseca januarja nas je obdarila s snežno odejo in veselje otrok ob prvih snežinkah, je bilo neverjetno. Vendar iskrice v očeh lahko pričarata le dedek in babica, ki se odzoveta povabilu in prideta na obisk v vrtec in tako s svojo prisotnostjo razveselita vnuka in vnukinjo. Nimamo vsak dan možnosti, da se srečamo, a takrat ko se, so trenutki neprecenljivi.

Danes smo vse to doživeli v vrtcu Urša, v enoti Mavrica, v skupini pikapolonice. Žal nas je bilo zaradi slabega zdravja in nepričakovanih virusov veliko manj kot običajno, toda otroci so se izkazali in predstavili dogajanje v vrtcu z vsemi močmi. Dedka in babico so popeljali v čas otroštva, ko so se podili drug za drugim, s pesmijo odprli toplo srce, v dramatizaciji Palčka Pohajalčka pa prikradli na obraze iskrene poglede. Drug drugega smo opazovali, se risali in prepoznavali. Ura druženja je minila v trenutku.

Skupni tradicionalni ples in ena «resna« fotografija, so pripeljali do skupne čajanke in pogovora. Ja, iskrenih misli in toplih stiskov rok, se ne da ponarediti. Za to velik in iskrena HVALA!

Želimo Vam zdravja in odprtih dlani, ko vam pritečemo v varno naročje.

Zapisala: Andreja Ropotar Jagodic, mag. prof. PV; Foto: Andreja Ropotar Jagodic

Komentarji uporabnikov
Tagi