Člani Športnega kluba Špica z odličnimi borbami do treh zlatih in ene bronaste medalje

Budapest savate open

Športni klub Špica, ki od septembra lani deluje v Domžalah, se ukvarja s treniranjem borilnih športov. Minuli vikend smo se člani pod okriljem novega kluba udeležili prve tekme. Tako smo se v soboto, 26. januarja 2019, udeležili odprtega prvenstva v savatu, ki je potekal v madžarski prestolnici. Tekmovalno ekipo je sestavljalo pet članov Športnega kluba Špica, v svojih težnostnih kategorijah smo domov odnesli tri zlate in eno bronasto medaljo.

Budapest savate open je letos potekal že sedmo leto zapored. Udeležilo se ga je 130 tekmovalcev iz 11 držav, ki so prikazali odlične borbe v eni izmed disciplin savata – francoskem boksu.

S svojim nastopom v Budimpešti Športni klub Špica ni zastopal le svojih vrst, temveč smo se tekmovanja udeležili kot edini predstavniki tega športa iz Slovenije ter tako zastopali tudi barve naše države.

Člani kluba Špica smo tako bogatejši za nove izkušnje in se že veselimo nastopov na ostalih prvenstvih. Treningi nas že čakajo v OŠ Roje, ob nedeljah in torkih zvečer. Lahko se nam pridružite na treningu, spoznate nove tehnike in se družite z nami na rekreativni ali tekmovalni ravni.

Avtor: ŠK Špica; Foto: ŠK Špica

Komentarji uporabnikov
Tagi