Center Domžal dobil novo moderno solarno avtobusno postajo

Domžale so se prve v Sloveniji vpisale na zemljevid z moderno solarno avtobusno postajo, ki se nahaja ob stavbi na Ljubljanski cesti 70 in sicer v smeri proti Ljubljani. Moderna solarna avtobusna postaja, ki je zaenkrat edina takšna avtobusna postaja v Sloveniji, vsebuje marsikaj zanimivega in koristnega, kar boste lahko izkoristili med čakanjem na avtobus za Ljubljano. Med drugim si boste pozimi lahko ogreli tudi svoje zadnjice, saj ima postaja ogrevane klopi.

V mesecu avgustu smo na našem portalu že pisali, da bo ob stavbi na Ljubljanski cesti 70 in sicer v smeri proti Ljubljani svoje mesto dobila moderna solarna avtobusna postaja. Včeraj so se dela na postaji in v njeni neposredni okolici, ki so jo uredili na novo, že zaključila.

Na Občini Domžale so nam v zvezi s prenovo avtobusnega postajališča v centru Domžal, v smeri proti Ljubljani, povedali, da ima nadstrešnica, ki je prenovljena v celoti, novejši in bolj sodoben videz. Streha nadstrešnice je v celoti prekrita s solarnimi paneli, za osvetlitev nadstrešnice pa so nameščene LED Svetilke. Na stebrih nadstrešnice je nameščenih osem USB polnilcev, na leseni polici nadstrešnice pa sta nameščena tudi dva polnilca za brezstično polnjenje. Se pravi, da si boste lahko napolnili mobilni telefon, tablico ali računalnik. Kot smo že omenili, se pod nadstrešnico nahajajo ogrevane klopi, nameščen pa je tudi avtomatski defibrilator (AED) in LED zaslon, kjer si lahko ogledate reklame in zanimive informacije. »Verjamem, da boste novo pridobitev z veseljem uporabljali in da bo vaše čakanje na avtobusni postaji bolj prijetno. Ponosni smo tudi na to, da so Domžale prve v Sloveniji z moderno solarno avtobusno postajo, ki je vsekakor bolj pregledna in prijazna občanom,« je še dodal župan Toni Dragar.

Znesek celotne prenove avtobusnega postajališča znaša 34.172,20 EUR z DDV, novo avtobusno postajališče pa je postavilo podjetje Sunlife d.o.o. Za začetek bo moderna avtobusna postaja stala samo v smeri proti Ljubljani.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar

Komentarji uporabnikov
Tagi