Celotno območje občine Domžale bo kmalu v objemu brezžičnega omrežja Wi-Fi

Pred časom smo poročali o slavnostnem podpisu pogodbe o nakupu, namestitvi in vzdrževanju opreme za izgradnjo brezžičnega omrežja WIFI v občini Domžale. Danes smo na novinarski konferenci Občine Domžale izvedeli, da naj bi bilo brezžično omrežje vzpostavljeno do konca letošnjega leta.

Z novo pridobitvijo bo občina Domžale postala sodobna in komunikacijsko razvita občina, saj bo z namestitvijo brezžičnega omrežja, omogočila občanom uporabo brezplačnega interneta po celotnem območju občine.

Župan Občine Domžale Toni Dragar, nam je na današnji novinarski konferenci povedal, da bo z brezžičnim omrežjem pokrita celotna občina Domžale. Tako bo v ožjem predelu centra pokrito s 17 usmerjevalniki, prav tako pa bo pokritih tudi 11 okoliških vasi, s po enim usmerjevalnikom.

Toni Dragar: »Fizična izvedba naj bi bila dokončana do 10. 12. 2012. Nato sledi pregled in pridobitev uporabnega dovoljenja, kar pomeni, da bo proti koncu letošnjega leta omrežje odprto za javnost.«

Kot smo še izvedeli na današnji novinarski konferenci, bo časovna omejitev uporabe brezplačnega interneta do dve uri na dan za posameznega uporabnika oziroma posamezno povezljivo napravo. Onemogočen bo dostop do neprimernih vsebin, ne bo pa  možno prenašati večjih podatkov (nalaganje filmov in podobno).

Izvedeli smo tudi, da se bo v prihodnjih letih brezžično omrežje nadgrajevalo še z dodatnimi storitvami.

Avtor: Miha Ulčar
Komentarji uporabnikov