“Če vzameš moje parkirno mesto, potem vzemi še mojo invalidnost!”

Na zgornji fotografiji, ki nam jo je posredoval naš bralec, je razvidno, da med nami še obstajajo ljudje, ki ne vedo oziroma nočejo vedeti, čemu so na parkiriščih namenjena že na prvi pogled nekoliko drugačna parkirana mesta, ki so širša, označena z rumeno barvo in opremljena s posebnim znakom. Gre za invalidska parkirna mesta. Se pravi, da so namenjena za invalide.

Bralca je ravnanje voznika oziroma voznice osebnega vozila, vozilo je bilo parkirano na parkirnem mestu za invalide, močno razburilo. Seveda ta zgodba pred Mercator centrom Domžale ni osamljen primer. Samo sprehodite se za dobrih petnajst minut po centru Domžal in redko boste na parkirnem mestu, ki je rezervirano za invalide, opazili avto označen s parkirno karto za invalide.

Velikokrat se zgodi, da ne najdemo parkirnega mesta, pa se nam mudi. Kljub temu nekateri vozniki, ko opazijo parkirno mesto za invalide peljejo mimo teh mest in iščejo dalje, tudi če je treba parkirati nekoliko dlje vstran. Drugim pa se prikrade misel, da bi parkirali na širok rumen parkirni prostor. “Samo tokrat. Saj bo le za kratek čas in prostih je več teh mest.” Najhujši pa so tisti, ki brez pomisleka parkirajo na invalidsko parkirno mesto. Velikokrat se zgodi, da to storijo kljub obilici običajnih parkirnih prostorov, pa čeprav so le-ti oddaljeni le nekaj metrov. “Čez komot ga pač ni!”

Bralec vsem tistim, ki zaradi “komot” zasedajo parkirna mesta invalidov sporoča sledeče: »Če vzameš moje parkirno mesto, potem vzemi še mojo invalidnost!«

Miha Ulčar; Foto: bralec

Komentarji uporabnikov
Tagi