Branje med vrhovi na Mali planini

Zdravilni odmerki branja na idealni nadmorski višini. Kekcu se je lahko o tem le sanjalo, za vse nas pa je odlična priložnost za izlet epskih razsežnosti. Na višini, ki razkadi meglo in prepodi stres, se knjige predstavijo v svoji najlepši luči. Meditativna tišina, čistokrvni kisik in družba ornk babnic in pravih dedcev obljubljajo prav posebno doživetje. Na lokacijo, kjer je Knjižnica pod krošnjami podrla svoj višinski rekord, najbolj strastne knjigoplanince vabimo tudi na vikend oddih!

Pri Domžalskem domu na Mali planini 25. – 31. julij 2016

Čas za listanje

Vsak dan med 10. in 12. uro skupaj s planinsko enoto, prostovoljci, Planinskim društvom Domžale, Domžalskim domom na Mali planini ter gostinstvom Ovijač organiziramo »Čas za listanje. Rezervacije za nočitev v domu sprejemamo na nabiralnik@divjamisel.org ali pa na ifo@domzalskidon.si.

Ljudske pravljice v starem domačem narečju

Ljudske pravljice o pastirjih / sobota, 30. julij 2016 ob 11. uri z Ireno Cerar

Ljudske pravljice v starem domačem narečju/ nedelja, 31. julij 2016, ob 11. uri z Ivanko Učakar

Pastirjem, ki so dneve preživljali v samotni gorski naravi, so se rade dogajale prav čudežne reči. Vsaj v pravljicah! Lahko so razumeli govorico zverin in ptic, celo rastlin. Pogosto so se srečevali z divjimi in gozdnimi možmi, pa tudi vilami, ki so jim v zameno za dobro delo podarile kakšen čudežni dar.

Ljudske pravljice o pastirjih bo v eni najlepših dvoran pri nas – na tratah ob Domžalskem domu – pripovedovala Irena Cerar, planinska vodnica, avtorica priljubljenih družinskih vodnikov Pravljične poti Slovenije, Pravljične poti v zgodovino in Kamniške pravljične poti. Ljudske pravljice v starem ljudskem narečju pa vam bo pripovedovala kamniška občanka Ivanka Učakar.

Pripovedovalski dogodek za družine (5+)

Avtor: PD Domžale; Foto: Občina Domžale
Komentarji uporabnikov