Bralnice pod slamnikom: Slavnostno odprtje festivala; V sožitju s knjigo; Zaključek pravljičnih uric in Želvinega bralnega potovanja

Poglejmo si kaj se je dogajala drugi dan Mladinskega literarnega festivala Bralnice pod slamnikom:

Kulturni dom Radomlje: "Slavnostno odprtje festivala"
V Kulturnem domu Radomlje se je odvijalo slavnostjo odprtje festivala, kjer je potekalo srečanje zlatih bralcev in nagrajencev natečaja.
Program je vodil Juš Milčinski, ki je predstavil gosta iz tujine priljubljenega irskega pisatelja Jonha Boyna, avtorja knjige Deček v črtasti pižami. Slavnostnega odprtja festivala so se udeležili tudi nekateri drugi ugledni gostje, med drugim so veleposlaniki Nizozemske, Španije in Irske ter direktor Goethejevega inštituta iz Ljubljane Hendrik E.

Knjižnica Domžale: "V sožitju s knjigo (bralno srečanje z osebami z motnjami v duševnem razvoju)"
Včeraj popoldne ob 15. uri so se v okviru Bralnic v Knjižnici Domžale ponovno družili ob knjigi z osebami z motnjami v duševnem razvoju, ki so tekom leta sodelovali pri projektu V sožitju s knjigo. Skupaj so prebrali pravljico Nekoč je bila…, nato pa risali in pisali po plakatih ter si čisto na koncu še izdelali broške z motivom Bralnic in želvice.

Risanje in pisanje po plakatih na temo Bralnic pod slamnikom (Foto: Silvia Ban).

Knjižnica Domžale: " Zaključek pravljičnih uric in Želvinega bralnega potovanja "
Otroci od 4. leta dalje so v Knjižnici Domžale lahko vsak torek ali četrtek obiskovali pravljične urice in popotovali na krilih domišljije. Tisti, ki pa so želeli še podrobneje spoznati gradivo knjižnice in dejavnosti, ki jih knjižnica ponuja pa so lahko sodelovali v Želvinem bralnem popotovanju. Za vsako opravljeno nalogo so prejeli žig želvice, maskote oddelka za otroke in mladino. Za oboje pa je včeraj ob 17. uri potekala predstava po imenu Piščanček Pik v izvedbi mladinske igralske zasedbe Kulturnega društva Mlin Radomlje.

Predstava Piščanček Pik (Foto: Silvia Ban).

Vabljeni na Bralnice pod slamnikom! Več na www.knjiznica-domzale.si/ in www.bralnice.si.

Pripravila: Blanka Marn, Knjižnica Domžale

Komentarji uporabnikov