AtransTrek – pustolovsko pohodniški dogodek za ljubitelje narave tokrat v Lukovici

Športno društvo Atrans s Trojan bo v soboto, 9. aprila 2016, drugič zapored organiziralo športni dogodek za vse tiste, ki uživate v naravi in v sebi skrivate tudi kanček pustolovskega duha. AtransTrek bo tokrat obiskal Lukovico, rojstni kraj znanega slovenskega pisatelja.

V Športnem društvu Atrans so povedali, da boste slikovito okolico nekdaj pomembnega kraja na cesti med Dunajem in Trstom, spoznali na dveh različno dolgih trasah. Lažja, 12 kilometrska, trasa bo primerna tudi za mlajše pohodnike in tekače ter družine, daljša dobrih 24 kilometrov dolga trasa, pa bo z dobrimi 1.000 višinskimi metri nekoliko zahtevnejša in primerna za tiste, ki boste želeli v naravi preživeti malo več časa. Start in cilj dogodka bosta na trgu v središču Lukovice.

»Čaka vas hoja in tek po idiličnih gozdnih in travniških poteh, kolovozih in makadamskih cestah, iskanje kontrolnih točk vas bo pripeljalo do gradiča in gradu, mimo številnih lovskih opazovalnic in idiličnih kmetij, prek zanimivih vrhov in žuborečih potočkov, okrog jezera in mimo ribnika … Ne bomo vas prikrajšali niti za raziskovanje atraktivne Rokovnjaške poti, kjer so konec 18. stoletja potovali strah vzbujajoči razbojniki …«, v zvezi s prihajajočim dogodkom pojasnjujejo v Športnem društvu Atrans.

Med zmagovalce in izžrebane udeležence, ki bodo uspešno našli vse točke in prišli do cilja, bodo razdelili številne praktične nagrade sponzorjev: CRAFT, SWIX, Salomon,JUB, Piranske soline, Rokovnjač in Zeleno jabolko Sport. Za hrano bo poskrbelo gostinsko podjetje Trojane, za sladko in zdravo darilo pa lokalna ekološka kmetija.

Več informacij in prijave najdete TUKAJ.

Foto utrinke z lanskega dogodka si lahko ogledate TUKAJ.
 

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Športno društvo Atrans
Komentarji uporabnikov