Atletsko društvo AS v kategoriji pionirjev U12 najboljši v Sloveniji

Nedeljska vročina je bila za vse, ki so na koprskem stadionu spremljali atletske nastope res nevzdržna. Težko je izbrati besede pohvale in komplimenta za vse mlade atlete starosti do 12 in 14 let, ki so še enkrat dokazali, da so pravi AS-i.

Prepričljiva zmaga ekipe naših dvanajstletnikov v konkurenci 23 ekip je velik uspeh. In še en dokaz, da v Atletskem društvi AS delamo dobro in da je delo trenerke Alenke ZAVADLAV bogato obrestovano.
Žan VRHOVNIK, Jure in Maks HRIBAR, Maks ULČAR, Jaka HACE, Sven in Tilen ULČAR in Miha STRMČNIK so tokrat presegli samega sebe. AS-i so z vrsto osebnih in klubskih rekordov nevzdržnim vremenskim razmeram navkljub zasluženo premagali močno konkurenco. Drugo uvrščeno ekipo Mass-a so premagali za velikih 42 točk.

Že v prvi disciplini skoku v višino sta Jure HRIBAR in Žan VRHOVNIK napovedala, da se ekipi obeta visoka uvrstitev. Z dvojno zmago in rezultatoma 137 (Jure) ter 134 cm (Žan) sta oba atleta krepko presegla svoje najboljše rezultate. Jaka HACE se je v teku na 60 m uvrstil v finale in na koncu osvojil odlično 5. mesto.

Jure HRIBAR je postavil osebni rekord (137 cm).

V skoku v daljino sta Tilen ULČAR (488 cm) in Maks ULČAR (469 cm) dosegla še drugo dvojno zmago za Atletsko društvo AS. Tilnu je le 2 cm zmanjkalo do dosežka novega državnega rekorda. Poleg Maksa, ki je svoj rezultat izboljšal za 20 cm je uspeh skakalcev potrdil še Žan VRHOVNIK s skokom 400 cm in končnim 7. mestom.

Druga dvojna zmaga v skoku v daljino – Tilen ULČAR 1. Maks ULČAR 2.

Čeprav v metih (krogla,vortex) nismo imeli predstavnika, so mladi atleti zaostanek nadoknadili v ostalih disciplinah. V teku na 200 m je prepričljivo slavil Tilen ULČAR (28.73). Samo 6 stotink sekunde pa je zmanjkalo Mihu STRMČNIK do 3. mesta. V tolažbo Mihu je nov osebni rekord (30.15).

Štafetni tek je potrdil velik ekipni duh. Drugo mesto je bilo potrditev ekipne zmage že pred zadnjo disciplino. Jaka HACE, Miha STRMČNIK sta s pomočjo klubskih kolegov Maksa ULČARJA in Jureta HRIBARJA osvojila svoji prvi medalji na državnih prvenstvih.

Jaka HACE po štartu.

Še dva junaka sta na koncu tekmovalnega programa dokazala, kako se bori za ekipo. V hitri hoji sta Sven ULČAR in David HRIBAR osvojila prvo in tretje mesto.

Da je ekipa res vrhunsko pripravljena potrjuje podatek, da bodo štirje člani še naslednjo sezono nastopali v kategoriji do 12 let.

V konkurenci U14 smo nastopali le s posamezniki. Kljub temu velja prav vse pohvaliti za nove osebne rekorde. Matic HRIBAR in Aleksandra KOKOT v teku na 60 m in skoku v daljino in Tomaž STIBRIČ v teku na 1000 m.

Za vrhunske dosežke iskrene čestitke! Tako atletom in seveda prizadevni trenerki Alenki ZAVADLAV!

Avtor: Atletsko društvo AS
Komentarji uporabnikov