AS-i odlični na Odprtem prvenstvu Gorenjske v Radovljici

V vročem sobotnem dopoldnevu je Radovljica na Odprtem prvenstvu Gorenjske gostila atlete najmlajših kategorij. Povabilu organizatorja so se odzvali tudi mladi AS-ovci, katerih preizkušnja je veljala kot generalka za Atletski pokal Slovenije.

Mladi člani Atletskega društva AS so spet pokazali odlično pripravljenost in poleg petih prvih mest dodali še trojno zmagoslavje v dveh disciplinah.

V kategoriji najstarejših pionirjev do 16 let je Anže FARKAŠ v teku na 100 m osvojil 3. mesto. Mesto višje pa je z osebnim rekordom 38.06 osvojil v teku na 300 m.
Med dekleti sta tako Sofija KOKOT (7.mesto) kot Ajda TIČ (10. mesto), krepko izboljšali svoj najboljši čas.

V kategoriji U14 se je najbolj izkazal Matic ULČAR z drugim mestom v skoku v daljino in rezultatom 4.91 cm. V teku na 100 m je Matic zasedel 5. mesto. Tomaž STIBRIČ je v metu vortexa zasedel šesto mesto, v skoku v daljavo pa je je bil osmi. Lep napredek v rezultatu je pokazala Ana STRMČNIK, ki je v teku na 60 m prvič premagala mejo devetih sekund (8.97). Njen rezultat na 300 m (45.64) pa tudi ni od muh.

Matic Ulčar v eksploziji starta.

Kategorija U12 velja med AS-i za najmočnejšo. Dve trojni zmagi v teku na 60 m in skoku v daljino kažeta odlično delo trenerke Alenke ZAVADLAV. Maks ULČAR, Jure HRIBAR in Miha STRMČNIK so bili najboljši v teku na 60 m, medtem pa sta Jaka HACE in Sven ULČAR v isti disciplini zasedla šesto in osmo mesto. V skoku v daljino je državni dvoranski rekorder Tilen ULČAR bil zopet nepremagljiv. Na zmagovalnih stopničkah sta se mu pridružila Maks ULČAR in Jure HRIBAR. Jaka HACE in Sven ULČAR pa sta ponovila uvrstitvi s teka na 60 m; šesto in osmo mesto.
V teku na 200 m sta prvo in tretje mesto osvojila Tilen ULČAR in Miha STRMČNIK, ki je svoj najboljši rezultat popravil kar za sekundo in pol.

Jure Hribar, Jaka Hace, Miha Strmčnik in Maks Ulčar.

Uspeh društva pa sta dopolnila še najmlajša atleta v kategoriji U10. Žan VRHOVNIK je v obeh nastopih stopil na najvišjo stopničko in prepričljivo ugnal vso konkurenco. V teku na 60 m in skoku v daljino je trenutno nepremagljiv med svojimi vrstniki. Odlično pa se je odrezal tudi David HRIBAR, ki je v istih disciplinah osvojil četrto in tretje mesto.
Odlična organizacija, vrhunski rezultati AS-ekov in sevedaSpodbuda s strani navijačev obetajo nove uspehe mladega kluba.

Žan Vrhovnik in David Hribar.

V nedeljo so v Murski soboti pripravili tradicionalni atletski miting Priložnost za mlade, ki se ga je udeležil Tomaž STIBRIČ. V skoku v daljino se je približal za mlade magični meji štirih metrov (3.99), takoj zatem pa je stopil še na vročo stezo in v teku na 600 m osvojil 5. mesto.

Člani Atletskega društva AS pa nismo manjkali tudi na vrhuncu tega tedna; Atletskem pokalu Slovenije za članske kategorije. Žal se Alja SITAR še ni opomogla od poškodbe, tako je čast kluba zastopal le Gregor LAZAR. Obremenjen z maturitetnimi obveznostmi je uspel doseči prvo točko klubu. V teku na 400 m ovire je zasedel 12. mesto.

Vsem atletom za rezultate iskrene čestitke.

Avtor: AD AS
Komentarji uporabnikov