Američanka, ki je v Sloveniji navduševala z atraktivno igro, se bo sedaj dokazovala v Litvi. “Megan, hvala!”

Ob koncu prejšnje sezone smo bili malo skrivnosti o sestavi ekipe Jasmin Sport Ledita. Naše igralne vrste je okrepila Američanka Megan Rosenbohm, ki je bila tako igralsko kot osebnostno močna pridobitev k naši članski ekipi. Njena dinamična in agresivna igra je ekipi prinesla nov zagon in energijo. Igra na poziciji 1 in 2, s svojo energijo pa na dekleta prenaša pridobljene izkušnje v ameriški ligi NCAA.  Z igranjem košarke za ŽKD Ledita je pridobila nove izkušenj pod koši Ženske Extra Lige kot tudi Pokala članic – tekmovanja pod okriljem Košarkarske zveze Slovenije. 

Megan je močno zaznamovala tudi samo Žensko Extra ligo, saj je bila nekaj časa najboljša strelka lige, s svojimi atraktivnimi potezami pa je popestrila marsikatero tekmo. Z njeno igro smo nekako pridobili več gledalcev, košarkarskih ljubiteljev in podpornikov lige, kot tudi ŽKD Ledita, saj je s svojo atraktivnostjo pritegnila pozornost ne samo slovenskih klubov pač pa tudi tujih.

Veseli smo, da smo del njene zgodbe in da je ravno pri Lediti dobila svoje prve izkušnje igranja evropske košarke. Njeni cilji so igranje na višjem nivoju in pridobivanje igralskih izkušenj v močnejših ligah po vsej Evropi. Skupaj smo uspeli doseči željen cilj. Megan iz majhne Ledite odhaja v veliki latvijski prvoligaški klub Liepaja, ker bo igrala v latvijski prvi ligi in BWBL – Baltic Women s Basketball Legue.

Želimo ji obilo veselja pod koši, preboja med najboljše in polno uspehov.

Megan, hvala za vse!

Avtor: ŽKD Ledita; Foto, video: ŽKD Ledita

Komentarji uporabnikov
Tagi