Adrenalinski zaključek projekta za OŠ Roje

V petek, 18. maja 2018, so se nekateri naši učenci v Adrenalinskem parku Atlantis v Ljubljani udeležili zaključnega letnega dogodka Društva Sobivanje – Festivala Sobivanja. Organizatorji so predstavili nov projekt Trajnostna pot = moja izbira in podelili nagrade najboljšim otrokom/učencem za sodelovanje pri projektih društva, ki so jih s šolami in vrtci izvajali celo šolsko leto.

Naši učenci so letos sodelovali pri projektih Spodbujamo prijateljstvo, Varno v vrtec in šolo, Živim zdravo in Energetsko znanje za odgovorno ravnanje. Učenci posebnega programa (PPVI 2. a) so bili zelo uspešni, saj so prejeli nagrado za sodelovanje pri projektu Varno v vrtec in šolo. V okviru omenjenega projekta so izdelali maketo prometnega režima okolice OŠ Roje, na kateri so predstavili varne poti OŠ Roje. Sicer pa so se že v oktobru udeležili tudi brezplačne poučno-zabavne delavnice »Varno v vrtec in šolo«, ki jo je na naši šoli organiziralo Društvo Sobivanje za učence posebnega programa in prilagojenega izobraževalnega programa z nižjim izobrazbenim standardom.

Učenci 1./2. in 3./4. razreda so se na Festivalu Sobivanja imeli lepo, saj so nasmejani plesali na živahno glasbo, se sladkali z jogurti, družili in fotografirali z maskotami Festivala ter preizkusili spretnostni poligon. Ogledali so si tudi, kakšno opremo morajo imeti na kolesu in se naučili, kako zamenjajo zračnico na kolesu. Polni adrenalina so se vrnili v šolo in vrstnikom še dolgo pripovedovali o nevsakdanjih doživetjih »na višini«.

Avtor: Urška Nosan; Foto: OŠ Roje

Komentarji uporabnikov
Tagi