Kavarnica Breza, zatočišče pred stresom v prijetnem ambientu

Stara slovanska legenda pravi, da je bila breza simbol pomladi, svetlobe, čistoče in cenjena v mnogih ritualih in obredih. Bila je dar bogov. Zato je breza, ki je rasla v bližini slovanskih domov, predstavljala njihovega zaščitnika in družinskega člana. Breza je bila čarobno drevo, saj so na njej plesale rusalke, izredno lepe vodne vile s kožo, belo kot mesečina, in z dolgimi svilnatimi lasmi. S svojim čudovito ubranim petjem so začarale vse, ki so prišli v njihovo bližino. Slovani so brezo častili in dekleta so ritualno odhajala v gozd, si iz vej spletala lasne venčke, krasila brezo s pisanimi trakovi ter pela okoli nje in ji plesala.

Pogosto se je blizu breze nahajala otroška gugalnica, saj so pravili, da je zaščitnica otrok, deklet in nosečnic. Slovani so brezine veje postavljali v polje, da bi zaščitili pridelek pred nevihtami in točo.

Prav tako ima breza tudi zdravilne učinke, saj nas njena blagodejna bližina razbremeni utrujenosti in nevtralizira negativne pritiske vsakodnevnega stresa.

V Domžalah smo v praznični december zakorakali z novo pridobitvijo – v Prodajnem centru Breza se je odprla kavarnica Breza – kavarnica s srcem. Pridobitev je prišla ob pravem času, saj dandanes, ko se nam obveznosti ne nehajo kopičiti in nam manjka časa zase, potrebujemo prijeten prostor, ki nas bo razbremenil utrujenosti in nam pomagal ublažiti negativne učinke vsakodnevnega stresa. V prijetnem domačem ambientu kavarnice Breza vam bodo pri tem pomagali z dobro kavo in izbranimi dobrotami. Lahko se boste okrepčali s toplimi kruhki (toasti), posladkali z vaflji po izvirnem belgijskem receptu, s torticami ter osvežili s hišnim ledenim čajem. Čaka vas še obilo pestre in zanimive ponudbe, najpomembneje pa je, da ste v kavarnici Breza vedno dobrodošli ter vas bodo postregli z nasmehom kot svojega prijatelja, oziroma po dobrem slovanskem običaju kot del družine.

Obiščite kavarnico Breza, kavarnico s srcem

Kavarnica Breza je odprta od ponedeljka do petka med 7.00 do 21.00, ob sobotah med 7.00 in 17.00, ob nedeljah pa je zaprto, saj je nedelja dan za počitek. Kavarnico Breza lahko spremljate na Facebook strani.

Povzeto po: revija Sensa, prispevek Breza – največjo moč zdravljenja ima v maju

Avtor: Karin Lisjak; Foto: Karin Lisjak

Tagi