9. oktober 2014 – Gasilski dan na Osnovni šoli Mengeš

Osnovna šola Mengeš v sodelovanju z Gasilsko zvezo Mengeš vsako leto v mesecu oktobru organizira gasilski dan (imenuje se tudi tehniški dan) za učence 7. razredov. Namen dneva je spoznavanje preventivnih ukrepov varstva pred požarom.

V letošnjem letu je bil program razdeljen na pet ločenih tematskih področij po eno šolsko uro, v katerih so se učenci seznanili s požarno varnostnimi ukrepi v proizvodnih prostorih tovarne Filc Mengeš, ogledali so si opremljenost z gasilsko tehniko v PGD Mengeš, v šoli pa so spoznali več vrst gasilnikov, priročnih gasilnih sredstev in hidrantno omrežje. Gašenje z gasilniki so lahko praktično preizkusili, ogledali pa so si tudi film »Ogenj, anatomija uničevalca«!

Vtisi ob zaključku gasilskega dneva so bili spodbudni, saj so učenci z zanimanjem spremljali posamezne predstavitve, v pomoč za lažje razumevanje pa so jim bili tudi anketni listi, ki jih pripravijo pedagogi in v katere si učenci lahko zabeležijo pomembnejše informacije.

Vsekakor so takšna srečanja zelo dobrodošla, saj je zelo pomembno, da so mladim že dovolj zgodaj podane ustrezne informacije s področja požarnega varstva. S pridobljenim znanjem namreč lahko veliko pripomorejo k požarno varnostni kulturi, s tem pa tudi k zagotavljanju večje varnosti v sistemu zaščite in reševanja.

Več foto utrinkov z gasilskega dneva si lahko ogledate TUKAJ.

Avtor: Janez Koncilja; Foto Janez Ravnikar in Marjan Urbas
Komentarji uporabnikov