24. Slovenian junior open: V finalu dvojic in polfinalu posamezno tri slovenske predstavnice

24. Slovenian junior open 2019, ki te dni poteka na teniških igriščih v Športnem parku Domžale, se bliža vrhuncu, saj so za teniškimi igralkami in igralci v konkurenci posamezno že četrtfinalni dvoboji, v katerih smo videli premoč nosilcev, saj so se v polfinale gladko uvrstili prav vsi prvi štirje nosilci. Zaključeni pa so tudi že polfinalni obračuni v konkurenci dvojic.

V konkurenci posamezno bosta v polfinalnih dvobojih nastopili dve slovenski predstavnici, ki sta uspešno odpravili nasprotnici v četrtfinalu. V slovenskem četrtfinalnem dvoboju med Aljo Belinger in Taro Milič je bila prepričljivo boljša Belingerjeva, ki je zmagala z rezultatom 63 61. Prav tako je v polfinale napredovala Tara Gorinšek, ki je s 62 61 premagala 3. nosilko Romunko Teiusanu. Žal pa v polfinalu ne bomo videli slovenskih moških predstavnikov, ki so že zaključili tekmovanje.

Polfinalna para (moški posamezno):
RAQUIN (fra) – MATIČ (hrv) in POLJIČAK (hrv) – NOVANSKY (svk)

Polfinalna para (ženske posamezno):
RADOVANOVIČ (fra) – GORINŠEK (slo) in BELINGER (slo) – HABEKOVIČ (hrv).

Alja Belinger je v četrtfinalu gladko premagala Taro Milič.

V konkurenci dvojic sta se včeraj že zaključila polfinalna dvoboja. V prvem polfinalu smo bili priča hrvaškemu dvoboju, v katerem sta Poljičak – Devald premagala dvojico Krolo – Jakič s 62 63, v drugem dvoboju pa sta slovenski par Dominko – Emeršič žal morala priznati premoč slovaški dvojici Michalik – Novansky 46 63 610. Bo pa zato v ženskih dvojicah v finalu skupaj s Hrvatico Vican nastopila Tara Gorinšek, v katerem se bosta pomerili z italijansko dvojico Girelli – Pizzoni.

24. Slovenian junior open 2019 – ITF turnir, ki poteka v organizaciji Teniškega kluba Domžale, šteje za točke za svetovno mladinsko jakostno lestvico do 18 let, se bo zaključil v nedeljo, 1. septembra, ko bo na sporedu finale posamezno in dvojic.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Teniški klub Domžale

Komentarji uporabnikov
Tagi