19. srečanje veteranov Gasilske zveze Domžale

Že 19. zapovrstjo je v dvorani gasilskega doma Žeje – Sveta Trojica potekalo srečanje gasilskih veteranov Gasilske zveze Domžale. S tem tradicionalnim srečanjem v Gasilski zvezi Domžale vsako leto poskrbijo za prijetno druženje in obujanje spominov, hkrati pa je to tudi lepa priložnost za zahvalo za vsa njihova pretekla plemenita dela.

19. srečanje veteranov Gasilske zveze Domžale je v dvorani gasilskega doma Žeje – Sveta Trojica potekalo v petek, 13. novembra 2015. Na srečanju, ki se ga je udeležilo veliko število gasilskih veteranov, sta najprej vse navzoče pozdravila predsednik Komisije za veterane pri GZ Domžale, Franc Pirnat in podpredsednik GZ Domžale, Tone Pavlič. Malo kasneje pa se je srečanju pridružil tudi poveljnik GZ Domžale, Matjaž Merkužič.

Med uradnim delom srečanja je bilo izvedeno tudi družabno tekmovanje, ki ga je vodil Tine Žabnikar. Ženske in moške ekipe posameznih gasilskih društev so tekmovale v navezavi ročnika, spajanje cevi na trojak in metanje torbice v cilj. Najboljšim trem ekipam v moški in ženski konkurenci so podelili medalje. Na oder so povabili tudi najstarejše tri prisotne gasilke in gasilce ter jim podelili medalje, ki so jih prejele tudi članice in člani najboljših ekip družabnega tekmovanja. Medalje sva prejela tudi Domžalca, za kar se organizatorjem zahvaljujeva.

Po končanem uradnem delu je sledila še pogostitev, za katero so več kot odlično poskrbeli domači gasilci. Za dobro voljo pa je poskrbela Ema Smolnikar na harmoniki, državna prvakinja na igranju diatonične harmonike.

Več foto utrinkov s srečanja si lahko ogledate TUKAJ.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar, Miro Pivar; Video: Miro Pivar
Komentarji uporabnikov