14. Dneva mladih pod drobnogledom

Tretji termin v letu 2013 ni bil nič kaj dobrodošel, a sta navkljub dežju in orkanski nevihti zmagala košarka in hokej.

Če bi živeli v antičnem času, pa naj si navzkriš stojijo grški in rimski bogovi, bi na pomoč poklicali naprej Heliosa in nato še Zevsa. A bi, glede na domžalsko lokacijo športnega parka, verjetno bog sonca – Helios, bil zadostna pomoč. Sreče z vremenom resnično že 4. leto zapored, a je kljub vremenski zmedi udeležba še vedno izjemna.

Na košarkarskem maratonu se je letos zbralo okrog 150 košarkarjev iz 13 ekip, med njimi tudi dve ekipi košarkaric, ki so nedvomno prijetno popestrile dogajanje in poživile navijaško strast ob igrišču. Za Domače so nastopile ekipe Šalabajzerji, Repovž, Partynet, Rateški Medvedi, Agro Bar, domače Punce in radio Hit, za goste pa Štromajeri, Boro team, Bar Bled, gostujoča Dekleta in Smrkci. Takoj v začetnih urah so Domači hitro povedli za 30 točk in podobno prednost držali kar 17 ur. Sobotni, izjemno vroč dan, je dal nekaj več navdiha Gostom, ki so ob 13. uri prišli le na dve točki zaostanka. Boj za vsako žogo je resda nekoliko ohromilo pripekajoče sonce, a je bilo vprašanje o zmagovalcu povsem odpro. Zadnjo maratonsko uro sta začeli ekipi Šalabajzerjev in Bar Bled, ki sta pred nosom imeli maraton iz leta 2003, ko so Gosti zmagali zgolj za tri točke. Zadnja ura pa je bila bolj podobna sodnemu dnevu. Orkansko neurje, z močnim dežjem silovitim vetrom in tudi točo, je enostavno zmagalo. Odličen sodnik Elvis Adrovič je zapiskal in prekinitev je bila na dlani. Pol ure pred koncem 24-urnega maratona je bil rezultat 1197:1183 za Domače. In kdo je zmagovalec letošnjega maratona? Najprej, do kože mokri igralci Šalabajzerjev in ekipe Bar Bled, zapisnikarji na čelu z Vanesso Kosanovič ter z njimi vsi, ki so zdržali petkovo deževje, sobotno pripeko in …Konec poznate. Letošnjega 14. Hitovega maratona zagotovo ne bomo nikoli pozabili.

Miha Leskovšek, naj strelec 2013.

Pri Domačih sta bila strelsko najbolj razpoložena Miha Leskovšek (Repovž) in nekdanji kapetan Heliosa Dušan Trifunovič (Partynet), pri Gostih pa Anže Gern (Smrkci) ter Nejc Florjanc (Trzin). Med dekleti so izstopale, pri Gostjah Polona Bolhar in Karmen Balaško ter Maja Brate pri Domačinkah. Na tekmovanju prostih metov, točno ob polnoči, se je prijavilo 30 igralcev in igralk. Po začetnem otipavanju in kasnejšem polfinalu in finalu se je izkazalo, da je treniran igralec, enostavno, doma pod košem. Borut Štrukelj je bil dobesedno nepremagljiv. Presenečenje pa je pripravil gospod Marjan Markovič, ki je zaradi sina spremljal hokejski maraton, in pri prostih metih sodeloval zgolj zaradi ljubezni do športa. Finalna uvrstitev mu je prinesla nagrado in sodelovanje na »Hall of fame« podelitvi, ki bo v ponedeljek 10. junija ob 20. uri v Športnem parku Domžale.

Maja Brate, naj strelka 2013.

Svojo četrto ponovitev pa je doživel in zlahka preživel hokejski in-line maraton, kjer se je nabralo osem ekip. Za Domače so nastopile ekipe Prevoje Rutina, Prevoje Mladi, Žlahta in Mladi upi, za Goste pa Traktorji, Pevoje Mularija, Piščanci in ekipa Kalcer. Odlično delo so v uvodnem delu maratona opravili Traktorji, ki so Gostom prinesli lepo prednost 17 golov. Ker so, povečini, mladi hokejisti Olimpije imeli naslednji dan obveznosti, so maratonsko igranje končali pred polnočjo. In takrat je nastopil čas za Domače, ki prednost nižali iz ure v uro. V zadnji uri so se udarili, za Domače HK Prevoje Mladi, za Goste pa Kalcer, ki so v nogah in palicah držali prednost sedmih golov. Ob 4 uri zjutraj, ko se je končal, tokrat rahlo skrajšani maraton, je bila zmaga gostov zapečatana. Mladi Prevojčani so sicer dobili zadnjo uro igranja s 7:2, a vendarle bi za preobrat maraton moral trajati vsaj še uro. Gostje so se veselili zmage z 82:80.

Hokejski in-line maraton je letos potekal že četrtič.

Strelsko sta bila odlično razpoložena, pri Domačih Urban Burja (HD Prevoje Mladi), pri Gosteh pa Tadej Snoj (Traktorji). Posebno poglavje so pri hokejskih maratonih vratarji. Velikokrat najboljši igralci, tudi največjih tekem, so na 14. prireditvi Dneva mladih opravili veličasten posel. Le šest vratarjev je branilo celoten maraton in pri tem si prav vsi zaslužijo posebno pohvalo. Med vsemi pa je bil za naziv MVP izbran vratar HK Prevoje, David Zorko.

Statistiko in zanimivosti najdete TUKAJ.

Avtor: Radio Hit; Foto: Radio Hit, Miha Ulčar
Komentarji uporabnikov