Zgodovinski ženski tekmi na Virtusu

Kadetinje in članice ŽNK Radomelj so se v preteklem krogu preselile v Športni park Virtus na Duplici pri Kamniku, kjer so gostile ekipi Velesovega in Maribora. Gostovanje v Kamniku je bilo več kot uspešno, saj sta obe selekciji vpisali zmagi z dvema goloma razlike.

V soboto sta se najprej pomerili kadetski ekipi Radomelj in Velesovega. Prve so zapretile gostje, ko je Manca Jamnik po strelu z leve strani zatresla vratnico, Teja Sajovic pa je odbito žogo poslala mimo gola. Po tem so si nekaj priložnosti pripravile Radomljanke. Po strelu Ane Milović je vratarka žogo odbila v kot, Zala Vindišar in Tjaša Kumer pa sta streljali mimo gola.

Gostje so do vodilnega zadetka prišle v 26. minuti, ko je Nina Šmid ob desni vratnici žogo poslala v gol. Zadetek je predramil domačinke; najprej je Kumrova streljala prek vrat, minuto po vodilnem zadetku pa je še Nina McQuarrie zatresla prečko. Izenačenje je sledilo v 28. minuti, ko je predložek Kumrove z leve strani unovčila Zala Vindišar in z glavo zatresla gostujočo mrežo. Štiri minute kasneje pa so Radomljanke povišale vodstvo, ko je Vindišarjeva preigravala na levi strani v kazenskem prostoru in s podajo našla Ano Milović, ki je nato žogo poslala za hrbet Rozmanove.

V drugem polčasu so bile Radomljanke večji del tekme na polovici nasprotnic, a so le-te prišle do izenačenja razmeroma hitro, ko je zadela Karin Florjančič v drugi minuti nadaljevanja. Rumene pa so stvari hitro postavile na svoje mesto, ko je Ana Milović v razmaku minute dosegla dva zadetka in mladim Radomljankam zagotovila tri točke. 

5. krog Lige deklet do 17 let
ŽNK Radomlje – Velesovo 4-2 (2-1)
Gledalcev: 30
Opominjane: Peterka, Kumalić; Šmid.
Strelke: Vindišar 28., Milović 32., 62., 63.; Šmid 26., Florjančič 42.

ŽNK Radomlje: Božič, Milović, McQuarrie (Kovač 73.), Peterka (Šere 31.), Kumalić, Kličić, Snedec (Maleš 67.), Kumer, Razpotnik (K) (Černelič 56.), Jereb, Vindišar. Trener : Peter Kristan.

————————————————————————————————————————————–

Po kadetinjah pa so dan kasneje na zelenico na igrišču Virtus stopile še članice ekip Moje-lece.si Radomlje in Maribora. Radomljanke so povedle v 12. minuti, ko je po prodoru zadela Barbara Kralj in tako dosegla svoj četrti gol v sezoni. Domačinke so nadzorovale potek tekme in prek Kraljeve in Gadnikove še dvakrat ogrozile vrata Naje Milićić. V 36. minuti je semafor kazale že 2-0, ko sta si dvojno podajo izmenjali Ana Černelič in Barbara Kralj, prva pa je nato žogo spravila za hrbet gostujoče vratarke, kar je bil tudi rezultat prvega polčasa.

Gostje so na začetku drugega polčasa znižale rezultat, po neodločnem posredovanju obrambe in "fliperju" v kazenskem prostoru je zadela Sofia Marković. V isti minuti je do strela prišla še Anisa Rola, žogo pa je poslala v vratarko Katarino Jagarinec, ki je tokrat stala med vratnicami namesto lažje poškodovane Sonje Čevnik. Na drugi strani so bile dejavne tudi Radomljanke, Kumrova, Bohova in Kraljeva so streljale čez gol, Černeličeva pa v vratarko.

Končni rezultat je v 62. minuti postavila Ana Černelič, ki je zadela po podaji Barbare Kralj. Do konca srečanja je sledilo še nekaj poskusov domačih igralk, a sta Sevškova in Ljubijankićeva zgrešili cilj, pri dveh strelih Kraljeve pa se je izkazala gostujoča vratarka.

Tekmi v Športnem parku Virtus na Duplici sta bili odlična izkušnja tako za igralke, gledalce in tudi za mesto Kamnik, ki je vsaj za en konec tedna dobilo bližji vpogled v ženski nogomet. ŽNK Radomlje pa se najlepše zahvaljujejo NK Virtus Kamnik (g. Dušan Balutto in g. Valentin Vidergar), Zavodu za Turizem in Šport občine Kamnik (g. Franci Kramar) in Športni zvezi Kamnik (g. Dušan Papež). Ti dve tekmi zagotovo nista bili zadnji, tako da bo ženski nogomet zagotovo spet gostoval v Kamniku.

4. krog Slovenske Ženske nogometne lige
ŽNK Moje-lece.si Radomlje – ŽNK Maribor 3-1 (2-0)

Gledalcev: 50
Strelke: Kralj 13., Černelič 34., 62.; Marković 47.
Opominjani: Černelič; Bratuša.

ŽNK Moje-lece.si Radomlje: Jagarinec, Čagran, Kumer (Jereb 84.), Gadnik, Kralj (K), Vindišar (Ljubijankić 67.), Černelič (Ekić 75.), Vrhovnik, Ulbin, Sevšek (Žejen 71.), Boh. Na klopi: Čevnik. Trener: Davor Previšić.

Avtor: Aleksander Stefanović, foto: Rok Zore
Komentarji uporabnikov