Želijo se podati na veliko življenjsko avanturo. Do Amsterdama brez denarja in telefona!

Red Bull je tudi letos objavil popotniški natečaj Can You Make It, v okviru katerega bo med 10. in 17. aprilom 2018, več kot 200 študentov iz več kot 60 držav potovalo po Evropi do končnega cilja, ki bo v Amsterdamu in pri tem za plačilno valuto uporabljalo pločevinke Red Bulla. Gre za zanimivo potovanje, polno pustolovščin, šarma in strategije, ki udeležencem pušča eno vprašanje odprto: »Vam bo uspelo?«

Na Red Bullov natečaj Can You Make It se je prijavila tudi ekipa Three and a half friends, ki jo sestavljajo študentje Univerze v Ljubljani: Urban Popelar iz Preserij pri Radomljah, Jasmina Ajdnik in Andrej Kokalj. Za sodelovanje na natečaju so morali najprej posneti video, ki je pogoj za sodelovanje na natečaju, saj izbor tekmovalcev poteka z glasovanjem za video prijavljene ekipe. Po tri ekipe z vsake prijavljene države, ki bodo prejele največ glasov, bodo lahko sodelovale v drugem delu izziva, se pravi potovanja po Evropi do končnega cilja, ki bo v Amsterdamu. Ekipe bodo poslali v pet različnih evropskih mest, kjer jih bodo seznanili s pravili igre, jim vzeli telefone, denar in jim dali 24 pločevink energijske pijače Red Bulla, potem pa mora vsaka ekipa zase pripotovati do Amsterdama po lastni iznajdljivosti. S pločevinkami Red Bulla, ki jih bodo na poti prejeli tudi na določenih postojankah, si bodo lahko zagotovili prehrano, prenočišče ali prevoz, nato pa je povsem njihova odločitev, kje in kako jih bodo unovčili oziroma za kaj jih bodo zamenjali.

Organizator bo vsaki ekipi zagotovil telefon, s katerim jim bo dovoljeno izključno le fotografirati svoj podvig in vtise deliti na uradni spletni strani, ne bodo pa mogli z njim stopiti v stik z družino ali prijatelji. Uporabili ga bodo lahko tudi v nujnem primeru za klic na pomoč, če bi prišlo do poškodb ali neposredne nevarnosti.

Gre za izkušnjo, ki jo doživiš samo enkrat v življenju

Urban Popelar, ki je študent Biotehnologije, nam je povedal, da ga je za ta izziv navdušila prijateljica, ki se je pred dvema letoma udeležila tega izziva. Pravi, da udeleženci doživijo izkušnjo, ki jo doživiš samo enkrat v življenju. Skupaj z Jasmino Ajdnik in Andrejem Kokaljem so se odločili, da se prijavijo na ta izziv, s katerim si obetajo kopico novih in zanimivih zgodb, obenem pa se zavedajo, da se bodo morali na poti zanašati predvsem na lastno iznajdljivost in kreativnost.

Video ekipe Three and a half friends

Še pred tem pa so se pred dobrimi štirinajstimi dnevi lotili snemanja videa, s katerim se predstavlja njihova ekipa Three and a half friends. V videu na ognjišču pripravljajo čarobni napoj. Med tem, ko pokušajo napoj, vsak izmed trojice doživi neko preobrazbo, samo četrta članica se spremeni v opeko. Pri pregledu recepta preostala trojica ugotovi, da v napoj niso dodali Red Bulla. Ekipa se je podala v iskanje Red Bulla, da rešijo prijateljico. Pot pa jih bo peljala vse do Amsterdama. Zaradi tega se je ekipa poimenovala Three and a half friends.

Lepo vabljeni, da jim z glasovanjem za njihov video, omogočite še vi kakšen svoj glas. Vsak glas namreč šteje in več, ko jih bodo prejeli, več možnosti bodo imeli, da se udeležijo te življenjske avanture. Z glasovanjem pa pohitite, saj traja do 20. februarja 2018! Glasujete lahko na spodnji povezavi:

Video ekipe THREE AND A HALF FRIENDS

 

Avtor: Miha Ulčar; Foto, video: Three and half friends

Komentarji uporabnikov
Tagi