Zaradi poledenelega nadvoza med Dobom in Krtino v trenutku prišlo do več prometnih nesreč

Zaradi poledenelega nadvoza nad štajersko avtocesto, ki se nahaja med naseljema Dob in Krtina je danes okrog 8.30 ure prišlo do več prometnih nesreč osebnih vozil. V dveh primerih so morali posredovati poklicni gasilci CZR Domžale, policisti pa so istočasno obravnavali še tri zdrse vozil v zaščitno ograjo. V nesrečah je ena oseba utrpela lažje poškodbe in bila s strani reševalcev NMP ZD Domžale prepeljana v UKC Ljubljana.

Primož Žnider, vodja intervencije dnevne izmene poklicnih gasilcev CZR Domžale, nam je povedal, da so bili o prometnih nesrečah in zdrsu dveh osebnih vozil obveščeni danes ob 8.36 uri. V prvem primeru je voznica peljala iz smeri Doba proti Krtini, pri tem pa je njeno vozilo na začetku nadvoza zaradi poledice zdrsnilo in trčilo v zaščitno ograjo. Voznica je v nesreči utrpela lažje poškodbe in bila s strani reševalcev NMP ZD Domžale prepeljana v UKC Ljubljana. Druga prometna nesreča oziroma zdrs vozila pa se je pripetila v obratni smeri, se pravi iz smeri Krtina proti Dobu. V tem primeru je osebno vozilo, ki ga je vozila voznica, v vozilu pa sta bila še dva otroka, zaradi poledice zdrsnilo iz ceste v brežino pred nadvozom. Na srečo nihče izmed potnikov ni bil poškodovan. Gasilci so vozilo s tehničnim posegom potegnili na cesto, so pa morali pred tem požagati nekaj manjših dreves in vejevja. Prav tako so gasilci z absorbentom posuli razlite motorne tekočine na cestišču.

Kot smo uspeli izvedeti je zimska služba nato posula nadvoz, žal pa je bilo to prepozno za kar nekaj voznikov in voznic, ki so se znašli v poledenelih razmerah, posledice pa za njih niso kaj preveč prijetne.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: google maps
Komentarji uporabnikov