Zaključek Želvinega bralnega popotovanja

V Knjižnici Domžale je v okviru festivala Bralnice pod slamnikom v sredo, 10. maja 2017, potekal zaključek želvinega bralnega popotovanja, ki se ga je udeležilo 69 otrok dobitnikov priznanj. Še pred podelitvijo nagrad pa so otrokom in staršem učiteljice Osnovne šole Dragomelj pripravile lutkovno igrico Sapramiška Svetlane Makarovič.

Na predstavi zaključne prireditve Želvinega bralnega popotovanja so otroci lahko videli, kako so nesrečni miški pomagali zajček, veverica, žabica, detel, kukavica, mačka in strahec, da je lahko zopet veselo pela "Moji beli zobki, moji beli zobki, kakor sneg se svetijo …", 

Po odlično odigrani lutkovni igrici je Lidija Smerkolj Turšič pozdravila vse navzoče ter podala statistiko letošnjega želvinega bralnega popotovanja, katerega se je v Knjižnici Domžale in njenih podružnicah udeležilo rekordnih 69 otrok, ki so sami ali skupaj s starši prebirali knjige. Želvino bralno popotovanje je nagradna igra, kjer 12 zbranih žigov prinese nagrado. Žige lahko v Knjižnici Domžale pridobite z različnimi dejavnostmi: z izposojo leposlovne knjige, z izposojo poučne knjige, z izposojo neknjižnega gradiva, z izposojo Zvedavčka ali Čudežnega kovčka, z izposojo knjige, kjer nastopa želva, s samostojno izposojo, z naslovom najljubše knjige, z risbico knjižnice, z obiskom prireditev za otroke (lutkovne predstave, delavnice,…), s prebiranjem pravil lepega vedenja v knjižnici, z ogledom razstave v knjižnici ter pridobitvijo članske izkaznice.

64 otrok je nestrpno čakalo nagrade, ki so jih prispevali številni sponzorji … Vsem sponzorjem se Knjižnica Domžale iskreno zahvaljuje za nagrade!

Kot je še povedala Lidija Smerkolj Turšič iz Knjižnice Domžale, otrokom želijo še veliko veselja ob branju in jih vabijo k sodelovanju pri Želvinem bralnem popotovanju, ki že poteka v Knjižnici Domžale in vseh njenih enotah.

Več fotoutrinkov s prireditve si lahko ogledate TUKAJ.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar
Komentarji uporabnikov