Veronika Pogačar iz »Senožeti« se je predstavila v Dolskem

Večer pred slovenskim kulturnim praznikom, 7. februarja, se je s samostojno razstavo v galeriji Pr' krač v Dolskem predstavila članica Likovnega društva SENOŽETI Radomlje ljubiteljska slikarka Veronika Pogačar.

Že polnih petnajst let Veronika Pogačar ustvarja pri društvu Senožeti, saj je sodelovala že pri sami ustanovitvi društva leta 2001. Takrat se je enajst entuziastov odločilo, da bo ustanovilo likovno društvo s poudarkom na izobraževanju in spoznavanju likovne abecede ter skušalo preseči slabo poznavanje likovne abecede med ljubiteljskimi ustvarjalci. Od vseh začetkov so angažirali akademskega slikarja in pedagoga Janeza Zalaznika in z njim redno sodelujejo še sedaj.

Da v društvu spoznavajo področja likovne teorije in umetnostne zgodovine, dokazujejo tudi razstavljena dela, saj se je avtorica preizkusila v različnih likovnih govoricah, od slikanja po naravi do poskusov izražanja v kubizmu, ekspresionizmu in nadrealizmu.

Odprtje razstave so popestrili otroci iz osnovne šole ter ženski pevski zbor iz Črnuč; avtorica likovnih del pa se je predstavila v meščanski narodni noši, kakršno so meščanke nosile v Prešernovih časih, saj je sama velika ljubiteljica narodnega blaga.

Razstavo si je mogoče ogledati do 8. marca v vseh prostorih galerije Pr' krač v Dolskem.  

Avtor: Danica Šraj; Foto: Danica Šraj
Komentarji uporabnikov