Večina je barvala jajca in kuhala šunko, delavci Slovenskih železnic pa so utrjevali železniško progo

Prvega aprila smo se na našem portalu malo pošalili, da bodo ukinili železniško povezavo Ljubljana – Kamnik. Seveda temu ne bo tako. Prvi april je pač prvi april, ko si vsak lahko malo privošči. Da bo vlak sopihal mimo Domžal tudi v prihodnosti pričajo dela, ki so jih danes dopoldan v Domžalah izvajali delavci Slovenskih železnic, kljub temu, da je bilo današnje najpogostejše opravilo barvanje jajc in kuhanje šunke. Ampak, delo je pač delo in potrebno ga je opraviti. Za takšno opravilo je namreč najbolj primeren tisti čas, kadar ne vozi redni vlak.

Tovorna vlakovna kompozicija, na kateri je bilo naloženo kamenje, se je danes kar nekaj časa mudila na relaciji med zapornicami na Ljubljanski cesti in cestnim nadvozom magistralne ceste. Pri tem se je vlakovna kompozicija premikala naprej in nazaj, vmes pa se je iz vagonov vsipalo kamenje na obrobje poleg tirnic. Enkrat na eno, drugič pa še na drugo stran. Ker so vsipali kamenje ob dva tira (drugi in tretji tir), je moral postajonačelnik kar nekajkrat zapreti zapornice na Ljubljanski cesti, da je vlakovna kompozicija zamenjala tir in, da so lahko nemoteno ter seveda varno opravljali svoje delo. Kljub temu, da so bile zapornice zaprte nekajkrat po nekaj minut, je bilo slišati trobljenje nekaterih nestrpnih voznikov, ki se jim je očitno mudilo domov, saj jih je tam že čakala velikonočna šunka. Očitno so pozabili, da je včasih potrebno tudi malo počakati. Konec koncev čakamo v vrsti v trgovini, na pošti, banki in še marsikje.

Kot so nam povedali delavci Slovenskih železnic, so vsipali kamenje poleg tirnic zaradi tega, da bodo utrdili progo. Ker je takšno delo kar zamudno, sploh na postajah, kjer se nahaja več tirov, so dnevi, ko ne vozi redni vlak, več kot primerni za takšno delo. Sedaj bo prišla še posebna vlakovna kompozicija, ki bo vsuto kamenje potlačila in proga bo na novo utrjena.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar
Komentarji uporabnikov