V soboto pričetek smučanja na Veliki planini!

Zjutraj na smuči, zvečer na sani! V soboto, 30. decembra 2017, boste na Veliki planini lahko uživali v prvih smučarskih zavojih na belih strminah planine v letošnji zimski sezoni. »Smučati pričnemo ob 9. uri, vijugali bomo vse do 16. ure. Takrat bomo smučišče zaprli in pričeli s pripravo prog za nočno sankanje! Ob 17. uri pričnemo z nočnim sankanjem po 2,4 kilometrov dolgi, razsvetljeni progi,« ob novi pošiljki snega pravijo v družbi Velika planina, ki naznanjajo tudi novo smučarsko sezono.

Prvi dan nove smučarske sezone na Veliki planini, se pravi v soboto, 30. decembra 2017, boste ob nakupu povratne vozovnice za nihalko in sedežnico, lahko ves dan smučali brezplačno. Bo pa smučišče v času novoletnih praznikov, med 30. 12. 2017 in 2. 1. 2018, odprto vsak dan. 1. januarja 2018 bo nihalka izjemoma prve smučarje na planino pripeljala ob 10.00. Smučanje se prične ob 10.30. Po novem letu bo smučišče odprto od četrtka do nedelje, zimske počitnice ter praznike.

Smučišče na Veliki planini se razprostira na višini med 1412 m in 1666 m ter ponuja 3 km smučarskih prog, od katerih večina sodi med srednje zahtevne proge. Tik ob vznožju dvosedežnice Šimnovec se nahaja otroška vlečnica Jurček, ki je namenjena najmlajšim ter smučarjem začetnikom. Seveda bo tudi letos za zahtevnejše smučarje obratovala vlečnica Zeleni rob, katera je bila v lanskem letu deležna temeljite prenove.

Ravno zaradi svojih terenov je planina že nekaj let poznana kot priljubljeno družinsko smučišče v bližini Ljubljane. »Na Veliki planini vsakdo najde nekaj zase – od zahtevnejših pa do tistih, ki so se smučanja šele lotili. Poleg tega smo poskrbeli za ugodne cene smučarskih vozovnic, predvsem ugodne so družinske vozovnice, saj 2 odrasla ter do 4 otroci lahko smučajo za le 40€,« pravijo v družbi Velika planina.

Nočno sankanje v letošnjem letu je možno še jutri v petek, 29. 12., ter v soboto, 30. 12. Na Silvestrovo bo obratovalo smučišče, nočnega sankanja ne bo. Po novem letu bo sankanje ponovno potekalo od četrtka do nedelje!

Kamniški osnovnošolci smučajo za samo 9€!
Do konca koledarskega leta so na voljo subvencionirane vozovnice za šoloobvezne otroke s stalnim bivališčem v občini Kamnik ter varovance Varstveno delovnega centra Sožitje Kamnik. Subvencija v višini 40% velja na smučarske vozovnice, dnevne vozovnice ter nočno sankanje. Ne velja ob nakupu letnih vozovnic, večdnevnih in družinskih vozovnic.

Na subvencionirano vozovnico opozorite na blagajni na spodnji postaji nihalke.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Velika planina d.o.o.
Komentarji uporabnikov