V Snoviku že 9. velikonočni sejem

Člani turističnega društva Tuhinjska dolina so v termah Snovik pripravili že 9. velikonočni sejem. Tokrat so se na stojnicah predstavili rokodelci, ki ohranjajo staro tradicijo, poleg tega pa so domačini ponudili vrsto mesnih in drugih izdelkov za bližajočo se veliko noč.

Obiskovalci sejma so si lahko ogledali, kako nastajajo koši in košare, razni drobni izdelki iz lesa, copati in predpražniki iz ličkanja, kvačkanje prtov in velikonočnih okraskov, vezenje v tehniki rišeljeja, krašenje pirhov na različne način in izdelovanje cvetnonedeljskih butaric.

Mentorji in učenci Osnovne šole Šmartno so ob sejmu pripravili delavnico izdelovanja okraskov z velikonočnimi motivi za staro in mlado.

»V društvu smo veseli, da je med domačini še vedno veliko pozitivne energije, kar kaže, da so pripravljeni poprijeti za delo, s tem pa tudi prispevati k razvoju turizma v Tuhinjski dolini. Ljudje z velikim veseljem ohranjajo spomin na našo preteklost z željo, da se še naprej ohranja med nami,« je povedal predsednik TD Tuhinjska dolina Ivan Hribar.

Avtor: Primož Hieng; Foto: Primož Hieng
Komentarji uporabnikov