NovicePrireditve

V službi človeškega dostojanstva – Dobrodelni koncert ob 25-letnici Župnijske Karitas Domžale

»Za vse, ki svet ni dovolj bogat in srečni vsi bi bili, ko kruh delil bi z bratom brat, s prav prisrčnimi čutili«, je z verzi Simona Gregorčiča v uvodu dobrodelnega koncerta Župnijske Karitas Domžale, ki je potekal v četrtek, 20. oktobra 2016, v Športni dvorani Domžale, voditelj prireditve Marijan Bunič pozdravil vse udeležence, ki so se zbrali z namenom, da pomagajo.

Župnijska Karitas Domžale v letošnjem letu obeležuje 25-letnico delovanja. Le-to pa je usmerjeno k dobrim delom. Vsa ta leta nudijo pomoč ostarelim, bolnim, osamljenim in pomoči potrebnim oziroma tistim, ki so se znašli v kakršnikoli stiski, bodisi v materialni, socialni ali duhovni. Ker je materialna stiska mnogih iz leta v leto več, že nekaj let zapored organizirajo tudi dobrodelni koncert, letos so ga poimenovali »V službi človeškega dostojanstva«, na katerem zbrana finančna sredstva od udeležencev koncerta in donatorjev, namenijo za pomoč ljudem v stiski.

Tudi letos so se na dobrodelni koncert, ki je potekal v Športni dvorani Domžale, odzvali številni glasbeniki, ki so obiskovalcem koncerta pričarali lep glasbeni večer. Skupaj z obiskovalci dobrodelnega koncerta in številnimi donatorji, pa bodo polepšali marsikateri večer ljudem, ki so se znašli v stiski. Poleg številnih obiskovalcev se je dobrodelnega koncerta udeležil tudi ljubljanski nadškof in metropolit msgr. Stanislav Zore, ki je bil tudi častni pokrovitelj dobrodelnega koncerta Župnijske Karitas Domžale.

Na dobrodelnem koncertu so nastopili: Miran in Anastazija Juvan, Marjeta Banko in Gal Juvan, Veseli kristjani, Banda citrarska in Klemen Torkar, Klapa Sidro, Katrinas, ansambel Domačini, ansambel Ideja, ansambel Stopar in Godba Domžale, ki je v dvorano z igranjem prispela z glavnega vhoda.

Ljubljanski nadškof in metropolit msgr. Stanislav Zore.

Obiskovalce koncerta je nagovoril tudi ljubljanski nadškof in metropolit msgr. Stanislav Zore, ki se je vsem lepo zahvalil, da lahko praznični večer praznujejo skupaj. Da gledamo z veseljem nad 25 prehojenimi leti in delovanja Župnijske Karitas Domžale in da se oziramo v prihodnost, ker hočemo hoditi naprej. »Pred vami je pomenljiv napis Skupaj na poti. Pred 25. leti ste se podali na pot kot župnijska Karitas. Kam na pot? Na pot k človeku. In vedno znova tudi na pot samega sebe. Kajti srečati človeka, pomeni tudi srečati samega sebe. Nagovoriti človeka pomeni vedno tudi zaslišati sebe. Hoditi s človekom vedno pomeni tudi odpreti sebe. In hodimo skupaj, kajti človek je včasih zelo močan v svojih korakih, drugič negotov, plašen, morda celo nekoliko prestrašen. Včasih pot poguma, drugič na pragu nemoči. Ampak, če gremo skupaj, potem tvoja čvrstost, tvoj pogum podpira mojo šibkost. In jutri bova zamenjala vlogi. Če bomo hodili skupaj ne bomo nikoli opešali. Nobena naloga ne bo pretežka, nobena zadrega prevelika, nobena stiska preveč boleča, da je skupaj ne bi zmogli«, je med drugim dejal msgr. Stanislav Zore. 

Glasbeniki so v malo več kot dve urnem programu udeležencem dobrodelnega koncerta popestrili in polepšali večer. Vsi skupaj pa bodo z sodelovanjem in udeležbo na tem koncertu, polepšali marsikateri dan in večer ljudem v stiski, ki potrebujejo pomoč.

Več foto utrinkov z dobrodelnega koncerta si lahko ogledate TUKAJ in TUKAJ.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Janez Ravnikar, Filip Jakob Špendl, Miro Pivar; Video: Miro Pivar
Komentarji uporabnikov
Pokaži več