Tudi domžalski AS-i na slovenskem dvoranskem prvenstvu na Dunaju

Saj ni res, pa je. Dolgoletne želja slovenske atletike, da dobi dvorano se žal, še ni izpolnila. In tako morajo atleti na Dunaj, kjer že tradicioanlno potekajo državna prvenstva v krožnih tekih. Zato je vsak uspeh, dober rezultat slovenskih srednjeprogašev res presežek, ki ga velja spoštovati.

Seveda brez AS-ov tudi tokrat ni šlo. Sedem atletov in trenerka Alenka se je v torek, 28. januarja 2014, odpravilo v avstrijsko prestolnico. Za mlade atlete je to nagrada, izziv ali spodbuda za dobro delo. Nastopiti v veličastnem okolju atletske dvorane je res posebno doživetje.

Tokrat ni bilo pričakovati vrhunskih rezultatov. Kajti večina atletov, ki je letos prestopilo v konkurenco mladincev je tekmovalo s štiri leta starejšimi vrstniki. Zato pa niso izostali novi osebni rekordi. In dobro delo trenerke Alenke Zavadlav se je spet obrestovalo. Luka Vrhovnik se je po poškodbi po dolgem času vrnil na atletsko stezo. Nastop v teku na 1500 m je v močni in številni konkurenci končal na 15. mestu (4:43.31). Za njim se je z vrstnicami pomerila Sofia Kokot. V teku na 800 m je naša pionirka pogumno držala tempo starejših atletinj. S časom 2:32.04 je krepko popravila svoj najboljši rezultat.
Več izkušenj ima z dvorano Gregor Lazar, ki svoj prvi nastop v članski kategoriji v teku na 800 m končal na 7. mestu. (2:08.94).

Ostali atleti pa so nastopili v teku na 400 m. Dva kroga v dvorani je prva v svoji skupini (skupno 14.mesto) pretekla Tea Podbevšek in dosegla čas 62.86. Med mladinci se je najvišje uvrstil Anže Farkaš, ki je krepko popravil svoj najboljši rezultat (54.75). Ribaš Klemen (57.49) in Tim Mušič (58.49) sta s svojim rezultatom napovedala, da bo v letošnji sezoni eno od močnejših AS-ovih adutov tudi štafeta mlajših mladincev.

Ekipa Atletskega društva AS Domžale.

Za slovo od Dunaja so AS-i obiskali še znameniti Prater. Nekaj spominskih posnetkov in odhod na dolgo pot proti domu. Z novo izkušnjo in lepo spodbudo.

Vsem mladim tekmovalcem in tekmovalkama iskrene čestitke.

Avtor: Roman Lazar; Foto: Atletsko društvo AS
Komentarji uporabnikov