Timotej Kokalj dvakrat prvi v Budimpešti

Teden dni po uspešno izvedenem Karate-Do turnirju v domžalski hali KC, so Madžari  ob 25. obletnici v Budimpešti, 19. in 20. oktobra 2013, organizirali Karate-Do turnir in seminar.

Na povabilo se je odzvala tudi Shotokan Karate-Do zveza Slovenije z zastopstvom članske zasedbe in na tekmovanju osvojila štiri medalje. Slovenija: Tamara Kokalj 3. Dan, Timotej Kokalj 2. Dan, Sensei Lovrenc Kokalj 5. Dan (vsi Domžale) in Sensei Darjan Rošker 5. Dan.

V članski konkurenci kumite – prosti boji absolutno, je Domžalčan Timotej Kokalj z ipponi demantiral vse nasprotnike in v finalu gladko s 3:0 premagal avstrijskega šampiona in postal veliki zmagovalec madžarske. Timotej je pred borbami z odlično izvedeno kato Unsu v finalu prvih štirih osvojil 1. mesto, moški kate.

Pri članicah kate, je Tamara Kokalj osvojila 2. mesto. Prav tako je 2. Mesto osvojila tudi v kumiteju, športnih borbah. Tekmovalca je na turnirju vodil Sensei Darjan Rošker,

Sensei Lovrenc Kokalj je bil v vlogi mednarodnega sodnika. SKIF Slovenija je za dolgoletno sodelovanje in prijateljstvo dobila spominsko obeležje.

Avtor: Zenmedia
Komentarji uporabnikov