Tigri z neverjetno energijo in uigranostjo suvereno do zmage

V nedeljo, 10. junija 2018, so se Domžalski Tigri, v Športnem parku Domžale, pomerili z ekipo Graz Giants in pokazali svojo pravo podobo. Borili so se od prve minute in niso popuščali celotno tekmo. Tako so že v prvem polčasu povedli z 20:6 in to vodstvo tudi obdržali. V drugem polčasu do točk ni prišlo, napad Tigrov se je umiril, obramba pa je izsilila še 2 prestreženi podaji in fumble.

Ob 15. uri se je s predajo žoge pričela tretja domača tekma za domžalske Tigre. V prvi četrtini so domači ustavili napada Graza in prišli skoraj do končne cone, kjer so se nato odločili, da streljajo na gol in tako povedejo (3:0). Giantsi v drugi četrtini hitro odgovorijo z napadom in ujeta žoga v končni coni jim prinese samo 6 točk, saj so domači blokirali strel za dodatno točko (3:6). V tem trenutku pa napad Tigrov preklopi v višjo prestavo, v naslednjih desetih minutah tekme si naberejo veliko prednost.

Prvi touchdown doseže podajalec Devin Lee (10:6). Nato pa že nekaj minut kasneje, v novem napadu, ponovno prebijejo obrambo Graza s pomočjo Žige Erčulja in dosežejo še drugi touchdown. Strela Mateja Koletnika za dodatno točko pa sta obakrat uspešna (14:6). Pred koncem pa je naš odlični kicker zadel še drugi gol in tako zapečatil končni rezultat (20:6). A tekme še ni konec, iztekel se je šele prvi polčas.

V drugem polčasu podajalca Devina Leeja zamenja Luka Kotnik zaradi lažje poškodbe. Napad s tem ni hudo pešal, čeprav niso dali več točk, so ostajali dovolj časa na igrišču, da se je obramba lahko spočila, nasprotniki pa niso imeli veliko posesti. Zato pa je na svoj račun prišla obramba. V tretji četrtini najprej Miha Hrovat prestreže žogo, že naslednji napad pa Giantsi izgubijo žogo nekaj jardov pred končno cono, in Matic Pirnat jo uspe pobrati!.

Četrta četrtina je bila prav tako polna obrambnih akcij, Tigrsi so dosegli še dve prestreženi podaji, Klemna Škrlepa in Erika Juga, ter tako dokončno zapečatili zmago nad Giantsi 20:6.

Čez manj kot deset dni Tigre čaka nov nasprotnik, Telfs Patriots. Tekma bo potekala v soboto, 23. junija 2018, ob 15. uri v Športnem parku Domžale. Pridite podpreti naše fante v boju za četrto zaporedno zmago.

Avtor: Domžale Tigers; Foto: Domžale Tigers

Komentarji uporabnikov
Tagi